Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Goveji zvitki z jajčnim nadevom

Jedi iz govedine, Mesne jedi
Govedina

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

4 goveje zrezke (po približno 180 g)
sol, poper
4 žličke ostre gorčice
4 rezine kuhane šunke
4 kisle kumarice
4 trdo kuhana jajca
2 žlici maščobe za peko
2 čebuli
2 stroka česna
1 majhen kos pora
2 žlici paradižnikove mezge
po 300 ml rdečega vina in mesne juhe
2 lovorova lista
1 žličko poprovih zrn
1 vejico rožmarina
temno sredstvo za zgoščevanje omak

Priprava recepta

1. Meso oplaknite, osušite, močno začinite s soljo in poprom ter premažite z gorčico. Vsak kos mesa obložite z eno rezino šunke. Kisle kumarice zrežite na rezine in jih porazdelite po rezinah šunke.
2. Trdo kuhana jajca olupite, oplaknite in na vsak kos mesa položite po eno jajce. Meso zvijte in povežite s kuhinjsko nitjo ali pa zapnite z zobotrebci. V pekaču segrejte maščobo za peko in na njej z vseh strani močno popecite zvitke.
3. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). čebulo in česen olupite, sesekljajte, dodajte v ponev k zvitkom in na hitro popecite. Por očistite, operite, zrežite na drobne koščke, tudi dodajte k zvitkom in na hitro popecite. Nato primešajte še paradižnikovo mezgo, jo na hitro popražite in meso zalijte z rdečim vinom in juho. Dodajte še lovorova lista, poprova zrna in oplaknjen rožmarin ter vse skupaj dušite v pečici od 70 do 80 minut.
4. Zvitke nato vzemite iz omake in postavite na toplo. Omako pretlačite skozi cedilo, jo znova segrejte in lahno zgostite s sredstvom za zgoščevanje omak. Nato jo začinite in po želji aromatizirajte z 2 cl vinjaka. Omako z zvitki postrezite na krožnikih, po želji pa jed okrasite še z vejicami zelišč. Zraven tekneta na maslu dušena cvetača in krompirjev pire.

Nasvet

Priprava: približno 20 minut; na osebo približno 510 kcal; B: 58 g, M: 24 g, OH: 4 g.

Oglejte si sorodne recepte
Goveji golaž
Kuskus z govejim mesom
Goveji steak s krutoni
Goveji zavitek po domače
Goveja juha z rezanci in jetrnimi cmočki
Goveja juha s sirovimi cmoki
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top