Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Goveji zrezki s pršutom

Jedi iz govedine, Mesne jedi
Goveji zrezki s pršutom

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 6

Število oseb: 2

Govedina Pršut

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 4 goveji zrezki (pusti, ne preveč debeli)
  • 4 velike čebule
  • 4 stroke česna
  • 200g prčuta
  • olje, moka
  • olive (brez koščic)
  • poper, sol, origano

Priprava recepta

Goveje zrezke malo potolčemo in jih natremo z malo soli (pršut je slan), origanom in poprom.

Na hitro jih popečemo na segretem olju da zakrknejo in postanejo malo rjavi, nato jih preložimo v drugo posodo.

Na olje, ki ostane damo nasekljano čebulo in česen. Malo popražimo in dodamo zrezke. Zalijemo z vročo vodo in dušimo do mehkega.

Ko voda povre dodamo narezan pršut, da se na hitro popeče. Dolijemo še malo vode, ter potresemo z moko da se omaka zgosti. Na koncu dodamo še na kolobarčke narezane olive.-

Kot prilogo govejim zrezkom s pršutom postrežemo riž.

Nasvet

Po želji lahko dodamo rdeče vino

Oglejte si sorodne recepte
Telečji zrezki z olivami in pršutom Telečji zrezki z olivami in pršutom
Goveji medaljon s semensko skorjo in porto omako
Kuskus z govejim mesom
Goveji zavitek po domače
Quo' fen tan' ali Vietnamski bograč
Goveja juha s sirovimi cmoki
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top