Goveji file z limoninim pestom
Priprava recepta
1. Baziliko operite in ji potrgajte liste ter jih grobo sesekljajte. Nato jih spririrajte skupaj s parmezanom, oljčnim oljem, limonino lupinico, česnom in mandlji. Začinite s soljo in poprom.
2. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Od 4 do 6 jamic pekača za mafine namastite in potresite s koruznim zdrobom. V skledi zmešajte koruzni zdrob, moko, pecilni prašek, 3 žlice parmezana in sol. Posebej zmešajte jajce, kislo smetano in 4 žlice olja ter zmes primešajte moki. S testom napolnite jamice do dveh tretjin. Pekač postavite v pečico in mafine pecite približno 20 minut do zlato rjave barve.
3. Vso zelenjavo operite, očistite in zrežite na koščke. čebulo olupite in narežite na rezine. 3 žlice olja segrejte in v njem popecite papriko. Dodajte čebulo in bučke ter pokrito dušite od 5 do 6 minut, občasno obrnite. Prilijte limonin sok, dodajte kapre in pinjole ter začinite s soljo in poprom.
4. Rožmarin ovijte okrog govejih filejev in ga pritrdite s kuhinjskim sukancem. V vroči ponvi brez maščobe pecite file na vsaki strani 2 do 3 minute. Nato vzemite meso iz ponve, ga solite in poprajte ter na obeh straneh pokapljajte z oljem. V še vroči ponvi popecite telečje medaljone na obeh straneh, da rahlo porjavijo. Nato jih solite, poprajte ter pokapljajte z oljem.
5. Na krožnik naložite zelenjavo, nanjo dajte obe vrsti mesa ter mafin s pestom. Po želji okrasite z baziliko in s parmezanovimi ostružki.
Nasvet
Na osebo: približno 890 kcal,B: 45 g, M: 69 g, OH: 27 g.