Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Goveji file z limoninim pestom

Jedi iz govedine, Mesne jedi
Goveji file z limoninim pestom

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 8

Število oseb: 4

Govedina Pesto

Loading...

Sestavine

  • Za limonin pesto:
  • 1 šopek bazilike
  • 3 žlice naribanega parmezana
  • 10 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici naribane lupine biolimone
  • 1 olupljen strok česna
  • 3 žlice naribanih mandljev
  • sol in poper
  • Za koruzne mafine:
  • 80 g koruznega zdroba
  • 100 g moke
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 3 žlice naribanega parmezana
  • 1 majhno jajce
  • 100 g kisle smetane
  • 4 žlice olja
  • Za meso in zelenjavo:
  • 2 rdeči in 1 rumeno papriko
  • 1 bučko
  • 2 veliki rdeči čebuli
  • 4 žlice oljčnega olja
  • sok pol limone
  • 1 žlico kaper
  • 2 žlici praženih pinjol
  • 4 velike vejice rožmarina
  • 4 goveje fileje, debele 2 do 3 cm (po 80 g)
  • 4 telečje medaljone (po 50 g)

Priprava recepta

1. Baziliko operite in ji potrgajte liste ter jih grobo sesekljajte. Nato jih spririrajte skupaj s parmezanom, oljčnim oljem, limonino lupinico, česnom in mandlji. Začinite s soljo in poprom.

2. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Od 4 do 6 jamic pekača za mafine namastite in potresite s koruznim zdrobom. V skledi zmešajte koruzni zdrob, moko, pecilni prašek, 3 žlice parmezana in sol. Posebej zmešajte jajce, kislo smetano in 4 žlice olja ter zmes primešajte moki. S testom napolnite jamice do dveh tretjin. Pekač postavite v pečico in mafine pecite približno 20 minut do zlato rjave barve.

3. Vso zelenjavo operite, očistite in zrežite na koščke. čebulo olupite in narežite na rezine. 3 žlice olja segrejte in v njem popecite papriko. Dodajte čebulo in bučke ter pokrito dušite od 5 do 6 minut, občasno obrnite. Prilijte limonin sok, dodajte kapre in pinjole ter začinite s soljo in poprom.

4. Rožmarin ovijte okrog govejih filejev in ga pritrdite s kuhinjskim sukancem. V vroči ponvi brez maščobe pecite file na vsaki strani 2 do 3 minute. Nato vzemite meso iz ponve, ga solite in poprajte ter na obeh straneh pokapljajte z oljem. V še vroči ponvi popecite telečje medaljone na obeh straneh, da rahlo porjavijo. Nato jih solite, poprajte ter pokapljajte z oljem.

5. Na krožnik naložite zelenjavo, nanjo dajte obe vrsti mesa ter mafin s pestom. Po želji okrasite z baziliko in s parmezanovimi ostružki.

Nasvet

Na osebo: približno 890 kcal,B: 45 g, M: 69 g, OH: 27 g.

Oglejte si sorodne recepte
Zarebernica na floretinski način Govedina v solati
Zarebernica na floretinski način Pesto
Zarebernica na floretinski način Goveja zarebrnica po florentinsko
Priprava govedine po lovsko Govedina po lovsko
Zarebernica na floretinski način Zarebernica na floretinski način
Zarebernica na floretinski način Goveja pečenka v omaki iz rdečega vina
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top