Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Goveja karbonada

Jedi iz govedine, Mesne jedi
Govedina

Loading...

Sestavine

1.5 kg govejega mesa s križa ali stegna
20 dag prekajene slanine
3 velike rumene čebule
2.5 dl večnamenske moke
1 žlica sladkorja
1 žlica suhega timijana
1 žlička soli
1/2 žličke mletega popra
0.5 l temnega piva
sončnično olje po potrebi

Priprava recepta

čebulo razrežemo na tanke lističe, slanino na kockice. Meso zrežemo na večjo, 3 – 5 centimeterske kocke.
Na kuhinjski deski zmešamo moko, timijan, sol in poper ter v mešanici povaljamo meso.
Pečico ogrejemo na 170C.
V ponvi segrejemo slanino in jo pečemo, da izpusti vso maščobo; prepečeno meso odstranimo. Dodamo čebulo, pokrijemo in na blagem ognju dušimo 20 minut, da se čebula zmehča. Odkrijemo in čebulo posujemo s sladkorjem; pražimo še 3 – 4 minute, da čebula potemni, potem jo odcedimo. Odcejeno mast dodamo v ponev.
V preostali maščobi popražimo meso, da močno potemni; če je potrebno, lahko dodamo še nekaj sončničnega olja, vendar velja biti previden, saj karbonara ne sme biti mastna. Popečeno meso prestavimo v lonec in prelijemo z maščobo iz ponve. V ponev nalijemo pivo in dobro premešamo, da se raztopijo sokovi od pečenja; tudi to vlijemo v lonec z mesom. Dodamo prepečeno slanino, karamelizirano čebulo in pokrijemo. Lonec postavimo na srednjo mrežico v pečici in kuhamo 1 uro 30 minut, da se meso povsem zmehča. Jed mora ves čas blago vreti, zato po potrebi prilagodimo temperaturo pečice.
Karbonaro ponudimo vročo, po okusu jo še dosolimo in popopramo.

Nasvet

Karbonada je belgijskega izvora. Poseben okus ji da temno pivo in karamelizirana čebula. To je krepka jed polnega okusa, tradicionalno jo ponudijo s testeninami z maslom in sveže zmletim makom, dušenimi jabolki, belim kruhom ter močnim temnim pivom.

Oglejte si sorodne recepte
Goveji file z limoninim pestom Meščanska govedina
Goveji file z limoninim pestom Govedina z zelenjavo
Goveji file z limoninim pestom Goveje bržole s čebulo
Ciganski golaž Ciganski golaž
Goveji file z limoninim pestom Goveji file z limoninim pestom
Goveji file z limoninim pestom Goveji steak s krutoni
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top