Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Goveja juha

Mesne jedi, Čiste juhe

Čas priprave: 120 min

Težavnost: 5

Število oseb: 4

Govedina

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 0,5 kg Govejega plečeta
  • 7 dag Jušne zelenjave (Korenček, Peteršilj, Zelena)
  • 2,5 dag čebule
  • 0,5 dag Koncentrat goveje juhe
  • 1,25 l Vode
  • Sol, Lovorjev list, Muškatni orešček, Vegeta, celi poper

Priprava recepta

Olupljeno čebulo, popečemo na plošči in jo damo v lonec z mrzlo vodo. Dodamo meso v večjih kosih, vse začimbe, jušno zelenjavo ( korenček ,koren peteršilja gomol zelene ) in pustimo, da počasi vre 2 č 3 ure ( oz. tako dolgo, da je govedina kuhana). Ko je meso kuhano ga previdno vzamemo iz juhe in takoj damo v mrzlo vodo, da se ohladi.Kuhano juho precedimo in v juho vložimo drobno sesekljan korenček, ki se je kuhal v juhi.

Nasvet

Namesto plečeta lahko vzamemo goveje kosti.

Oglejte si sorodne recepte
Goveja juha z rezanci in jetrnimi cmočki
Meščanska govedina
Goveja pečenka v omaki iz rdečega vina
Goveja juha s sirovimi cmoki
Goveji zrezki s pršutom Goveji zrezki s pršutom
Quo' fen tan' ali Vietnamski bograč
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top