Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Govedina z zelenjavo

Jedi iz govedine, Mesne jedi
Govedina

Loading...

Sestavine

20 dag puste govedine
1 čebula
20 dag brokolija
2 korena
10 dag mehkih stebel beljene zelene (ali na tanke trakove razrezanega korena zelene)
1 zelena paprika
1 žlica olja
(maščoba, ki jo uporabljamo, mora zdržati visoko temperaturo; najprimernejše je arašidovo olje, kuhamo lahko tudi s sončničnim; olivnega olja ali masla ne smemo uporabiti, ker se prehitro zažgeta (lahko pa ju dodajamo na koncu kuhe).
6 žlic sojine omake
1 žlička jedilnega škroba ali moke, raztopljena v 0.5 dl vode
1.5 dl zelenjavne juhe ali vode

Priprava recepta

Pri kuhanju z vokom je še posebno pomembno, da vse sestavine pripravimo vnaprej; ko enkrat vok segrejemo, ni več časa, da bi še kaj zrezali ali raztopili, vse mora biti pri roki, sicer se bo jed zažgala.
Meso razrežemo na dvocentimeterske kose. Papriko, čebulo in zeleno razrežemo na eno-centimeterske kvadratke. Brokoli razdelimo na cvetke (trše dele stebla prihranimo za juho ali omako), korenčka ostrgljamo in narežemo na koleščke.
Vok segrejemo, da se zakadi, šele potem vlijemo vanj olje. Dodamo čebulo in papriko ter s stalnim mešanjem pražimo 2 minuti. Vmešamo meso in pražimo, da se meso zapeče. Zalijemo s sojino omako in kuhamo še minuto.
Zelenjavo raporedimo ob robu voka, vlijemo v sredino vodo, pokrijemo z zvonastim pokrovom in soparimo 5 minut. Vok odkrijemo, vse sestavine potegnemo ob rob (v pravem voku se bodo obdržale na stranicah in ne bodo zdrsnile v tekočino na sredini) in v sok zamešamo raztopljen škrob ali moko. Kuhamo še minuto, da se omaka zgosti, potem vse sestavine premešamo z omako in takoj ponudimo.

Oglejte si sorodne recepte
Goveji file z limoninim pestom Goveja karbonada
Goveji file z limoninim pestom Goveji golaž
Goveji file z limoninim pestom Goveje rezine na žaru z zelenjavno spremljavo in tremi omkami
Goveji file z limoninim pestom Goveji steak s krutoni
Zarebernica na floretinski način Zarebernica na floretinski način
Goveji file z limoninim pestom Goveji file z limoninim pestom
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top