Govedina z zelenjavo


Priprava recepta
Pri kuhanju z vokom je še posebno pomembno, da vse sestavine pripravimo vnaprej; ko enkrat vok segrejemo, ni več časa, da bi še kaj zrezali ali raztopili, vse mora biti pri roki, sicer se bo jed zažgala.
Meso razrežemo na dvocentimeterske kose. Papriko, čebulo in zeleno razrežemo na eno-centimeterske kvadratke. Brokoli razdelimo na cvetke (trše dele stebla prihranimo za juho ali omako), korenčka ostrgljamo in narežemo na koleščke.
Vok segrejemo, da se zakadi, šele potem vlijemo vanj olje. Dodamo čebulo in papriko ter s stalnim mešanjem pražimo 2 minuti. Vmešamo meso in pražimo, da se meso zapeče. Zalijemo s sojino omako in kuhamo še minuto.
Zelenjavo raporedimo ob robu voka, vlijemo v sredino vodo, pokrijemo z zvonastim pokrovom in soparimo 5 minut. Vok odkrijemo, vse sestavine potegnemo ob rob (v pravem voku se bodo obdržale na stranicah in ne bodo zdrsnile v tekočino na sredini) in v sok zamešamo raztopljen škrob ali moko. Kuhamo še minuto, da se omaka zgosti, potem vse sestavine premešamo z omako in takoj ponudimo.