Govedina po lovsko
Čas priprave: 30 min
Težavnost: 7
Število oseb: 4
Priprava recepta
Za pripravo recepta za govedina po lovsko, goveje stegno v celem kosu najprej operemo in obrišemo. Sedaj ga posolimo, popopramo in namažemo z gorčico.
Tako pripravljeno meso z vseh strani na vroči maščobi na hitro popečemo. Ko je meso popečeno, ga zložimo v primerne pekače in v središče mesa zabodemo sondo konvektomata in nastavimo na kombinacijo PEčENJA IN KUHANA 70% pare in 30 %vročega zraka, pri temperaturi 180 0 C. Sondo nastavimo v središču jedra na 85 0C.
Ko je v središču mesa dosežena nastavljena temperatura, se peč izključi in takrat je meso dušeno. Sedaj goveje meso narežemo na porcije in ga serviramo skupaj z lovsko omako
Lovska omaka
Na isti maščobi, kot smo opekali meso, sedaj najprej popečemo čebulo, korenček ,zeleno, česen. Ko smo to nekoliko prepražili, vse skupaj pomokamo in zalijemo z vodo ali kostno juho. Sedaj dodamo še preostale začimbe in dišave, ter vse kuhamo do mehkega. Ko je zelenjava dovolj kuhana, jo zmiksamo v gladko omako, kateri na koncu dodamo še razmešano kislo smetano in sesekljan petršilj.
Takšno omako lahko prelijemo čez narezano dušeno govedino.