Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Gosposka torta z ribezom

Torte

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za testo in plač iz beljakov:
175 g masla
270 g sladkorja
1 ščepec soli
3 jajca
150 g moke
2 žlički pecilnega praška
3 žlice mleka
50 g mletih lešnikov
50 g lešnikovih lističev

Za nadev in okrasitev:
300 g črnega ribeza (lahko tudi zamrznjena mešanica jagodičja)
550 ml smetane
2 zavitka utrjevalca smetane
2 zavitka vanilin sladkorja
50 g rahlo grenke kuverture
20 g lešnikovih lističev

Priprava recepta

1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Maslu dodajte 150 g sladkorja in ščepec soli ter ga penasto zmešajte. Rumenjake ločite od beljakov in jih primešajte k maslu. Posebej zmešajte moko in pecilni prašek ter mešanico skupaj z mlekom primešajte masleni zmesi. Testo nato dajte v namaščen tortni model (premera 26 cm).
2. Iz beljakov stepite trd sneg in mu med stepanjem počasi dosujte preostali sladkor. Primešajte še mlete lešnike in lešnikove lističe ter beljakovo zmes porazdelite po testu. Testo pecite v pečici še približno 20 minut. Temperaturo pečice nato znižajte na 120 stopinj (ventilatorsko na 100) in testo pecite še nadaljnjih 15 minut. Po koncu peke ga nekoliko ohladite, vzemite iz modela in popolnoma ohladite na kuhinjski rešetki. Ohlajenega vodoravno prerežite.
3. Ribez očistite in oplaknite. Zamrznjenega jagodičja ne odmrzujte. 400 ml smetane dodajte utrjevalec smetane in vanilin sladkor in jo čvrsto stepite. Nato ji previdno primešajte še ribez oziroma mešanico jagodičja.
4. Spodnji del biskvita položite na večji krožnik in ga premažite z ribezovo smetano. Nanjo položite zgornji del testa in torto za približno 60 minut postavite v hladilnik.
5. Za okrasitev raztopite kuverturo, jo dajte v vrečko za zamrzovanje in ji odrežite vogalček. Po vrhu torte nabrizgajte tanke črte in počakajte, da se strdijo. čvrsto stepite še preostalo smetano in z njo premažite obod torte. Nanjo previdno pritisnite mandljeve lističe. Torto po želji poprašite s sladkorjem v prahu in jo postrezite.

Nasvet

Priprava približno 60 minut, na kos približno 380 kcal, B: 5 g , M: 26 g , OH: 32 g.

Oglejte si tudi
Torte

Kavne tortice

Torte

Malinova sladoledna torta s poljubčki

Torte

Torta s stracciatello, z jajčnim likerjem in marmelado

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top