Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Gamsova juha z ocvrtim fižolom

Priloge k glavnim jedem
Fižol

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

500 g gamsovega mesa s kostmi
150 g jušne zelenjave
20 g paradižnikove mezge
Začimbe za divjačino:
(Gorčična moka, poper, piment,
čebula, zelena, lovor, timijan,
Šatraj, majaron, brinjene jagode,
Rožmarin, suhi jurčki, česen, sol)
1 jajce
80 g bele moke
sol, olje

Priprava recepta

Meso pristavimo v hladno vodo. Ko zavre, poberemo pene in dodamo jušno zelenjavo, paradižnikovo mezgo in začimbe. Rahlo vremo toliko časa, da se meso zmehča (približno 2 uri ).Iz mesa lahko pripravimo z dodatkom zelenjave in poljubnih začimb in zališč, olj in kisov okusen koktajl, ki ga ponudimo kot hladno začetno jed ali malico. Juho precedimo, jo začinimo po svojem okusu, po potrebi dosolimo in ponudimo z ocvrtim fižolom.
Ocvrti fižol:iz jajc, moke in soli zamesimo srednje trdo testo za rezance, ga tanko razvaljamo, izsekamo oblike stročjega fižola in ocvremo na vročem olju.

Oglejte si sorodne recepte
Štajerski fižolov golaž
Praženo piščančje meso z papriko, fižolom in arašidi
Teletina v fižolovi omaki
Fižolova šara
Fižolova juha
Fižol s skuto
Oglejte si tudi
Ajdov praženec
Priloge k glavnim jedem

Ajdov praženec

Ajdovi struklji
Priloge k glavnim jedem

Ajdovi štruklji s polento

Stročji fižol po kmečko
Priloge k glavnim jedem

Stročji fižol po kmečko

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top