frikase s peno iz penečega vina
Priprava recepta
Fileje odplaknemo z mlačno vodo in osušimo.Pehtran operemo, osušimo in listke drobno zrežemo. Fileje natremo s poprom, potresemo s pehtranom, pokapamo z limoninim sokom in pustimo 10 minut stati v pokriti posodi. Šalotki olupimo in sesekljamo.Škampe oplaknemo, osušimo in po potrebi odstranimo črno črevo. Fileje vzamemo iz marinade in jih dobro osušimo; marinado shranimo. meso zrežemo na 1 cm široke trakove. Maslo segrejemo v veliki ponvi, da se zapeni. meso med mešanjem pečemo 4 minute, da postane svetlo rjavo. Dodamo šalotko in jo pražimo 1 minuto. Dodamo škampe in vse skupaj med mešanjem pražimo še 1 minuto. Creme fraiche zžvrkljamo z rumenjakoma, zamešamo v frikase in dobro segrejemo, ne sme pa zavreti. Prilijemo peneče se vino in ga tudi segrejemo,ne sme pa zavreti. Frikase posolimo in pikantno začinimo s cayennskim poprom in marinado. K frikaseju ponudimo zelene široke rezance ali krompirjeve krokete in z maslom zabeljen grah.