Francoska pita
Priprava recepta
Masleno testo pripravimo tako, da moko, maslo, 1 jajce ,sol in malo hladne vode zgnetemo v testo. Ko je gotovo, ga zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za 30 minut. <BR>Med tem časom prepražite čebulo, da postane zlato rumene barve. Dodajte na male kocke narezano slanino ter narezane lisičke in jurčke. Dušite tako dolgo, da tekočina izpari. Posolite in poprajte. S šibo umešajte obe smetani, 3 jajca, muškatni oreh in sesekljan peteršilj. Nato testo razvaljajte in dajte v naoljen in pomokan pekač, tako da pokrijete tudi stene pekača. Pokrijte z alu-folijo in pečite v pečici segreti na 190 °C 10 minut. Po desetih minutah vzamite testo iz pečice, po testu razporedite dušene gobe in slanino, zalijte z zmesjo smetane jajc in začimb po vrhu potrosite še nariban sir. Pecite še 35 minut na temperaturi 180 °C.
Nasvet
Servirajte takoj. To pito lahko pripravljate tudi v porcijskih modelčkih in jo uporabite, kot prilogo k glavnim jedem