Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Francoska pita

Glavne jedi

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

25 dag moke<BR>14 dag masla <BR>4 jajca <BR>25 dag jurčkov<BR>25 dag lisičk<BR>2 čebuli<BR>10 dag mesnate slanine<BR>olivno olje<BR>peteršilj<BR>1,5 dl kisle smetane<BR>1 dl sladke smetane za kuhanje<BR>muškatni orešček<BR>20 dag naribanega ementalerja <BR>sol, poper

Priprava recepta

Masleno testo pripravimo tako, da moko, maslo, 1 jajce ,sol in malo hladne vode zgnetemo v testo. Ko je gotovo, ga zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za 30 minut. <BR>Med tem časom prepražite čebulo, da postane zlato rumene barve. Dodajte na male kocke narezano slanino ter narezane lisičke in jurčke. Dušite tako dolgo, da tekočina izpari. Posolite in poprajte.&nbsp;S šibo umešajte obe smetani, 3 jajca, muškatni oreh in sesekljan peteršilj. Nato testo razvaljajte in dajte v naoljen in pomokan pekač, tako da pokrijete tudi stene pekača. Pokrijte z alu-folijo in pečite v pečici segreti na 190 °C 10 minut. Po desetih minutah vzamite testo iz pečice, po testu razporedite dušene gobe in slanino, zalijte z zmesjo smetane jajc in začimb po vrhu potrosite še nariban sir. Pecite še 35 minut na temperaturi 180 °C.

Nasvet

Servirajte takoj. To pito lahko pripravljate tudi v porcijskih modelčkih in jo uporabite, kot prilogo k glavnim jedem

Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ajdov praženec
Priloge k glavnim jedem

Ajdov praženec

Ajdovi struklji
Priloge k glavnim jedem

Ajdovi štruklji s polento

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top