Fazan s slanino
Priprava recepta
vso zelenjavo razrežemo na tanke lističe.
Kvašenega fazana očistimo ter obrišemo, mu povežemo krila in bedra ter ga ovijemo s slanino, vse skupaj povijemo z belo nitjo.
V globji posodi raztopimo maslo in fazana na vseh straneh opečemo, da meso zakrkne (približno 5 minut). Dodamo narezano zelenjavo ter limonin sok in dušimo, da zelenjava uvene. Prilijemo vino, vmešamo začimbe, osolimo in pokrito pečemo na srednjem ognju 30 minut; fazana previdno obračamo, da se bo na vseh straneh enakomerno skuhal.
Ko je meso skuhano, fazana vzamemo iz omake, odstranimo niti ter slanino, ga razrežemo in prestavimo na ogreto ploščo, da se ne ohladi. Omako prepasiramo skozi gosto sito, jo zavremo in kuhamo, da povre na približno polovico. Dodamo kislo smetano in v vročo omako zložimo razrezanega fazana s slanino, kjer naj še tri minute vre.
Nasvet
Ob fazanu ponudimo kruhove cmoke in brusnično marmelado.