Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Domače testenine z orehi in čilijem

Njoki

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Testo
250 g moke,
1 jajce,
sol

Orehova omaka
100 g orehovih jedrc,
3 stroki česna,
5 žlic olivnega olja
2 stroka čilija,
šopek svežega peteršilja,
50 g naribanega parmezana,
sol, poper iz mlina.

Priprava recepta

Moko, jajce, sol in približno 1,5 dl vode zmešajte in ugnetite gladko testo, ki naj pokrito počiva 40 minut. Medtem v mešalniku sesekljajte orehova jedrca in 2 stroka česna ter premešajte z dvema žlicama olja. Testo razvaljajte ½ cm debelo in ga narežite na 4 cm dolge in ½ cm ozke trakove ter jih z roko oblikujte v svaljke. V slanem kropu jih kuhajte 10 minut.
čilijevim strokom odstranite semenje in sesekljajte. Preostali česen olupite in sesekljajte. Segrejte olje in dodajte česen in čili. Nato primešajte orehovo pasto in pražite do svetlo rjave barve. Kuhane testenine odcedite, dodajte omako, premešajte in vmešajte tudi sesekljani peteršilj in parmezan. Začinite s poprom in takoj ponudite.

Oglejte si tudi
Njoki, Testenine

Njoki s skuto

Njoki, Testenine

Njoki z gorgonzolo in čebulo

Njoki

Skutni svaljki

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top