Divjačina z gobami
Priprava recepta
Pripravimo kvašo, meso preslaninimo in ga položimo v skledo in ga
Prelijemo s kvašo, do polovice. V pokriti posodi ga za dva dni postavimo
v hladilni, večkrat ga obrnemo.
Pečico segrejemo na 200 stopinj celzija, meao odcedimo in osušimo, kvašo precedimo in shranimo. Mast in olje segrejemo v pekaču, položimo vanj meso in prelijemo z vročo maščobo. Prelijemo 250 ml kvaše in polovico osnove. Meso damo peči, pogosto polivamo in po potrebi zalivamo s kvašo. Pečeno meso vzamemo iz pekača. Maščobo odlijemo iz pekača in pokuhamo sok od pečenke do glace. Prelijemo zgoščeno kvašo in preostalo osnovo in kuhamo naprej. Vanjo zamešamo kislo smetano in omako začinimo po okusu, potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Gobe prepražimo v surovem maslu, začinimo in naložimo na pladenj k mesu. Smetano in brusnično omako ponudimo posebej.