Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Divjačina z gobami

Jedi iz divjačine

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

3,5 kg težko stegno srne ali jelena
125 gr na rezine narezane slanine
50 gr olja
250 ml telečje osnove
250 ml kisle smetane
sol
poper
1 žlica sesekljanega peteršilja
500 gr očiščenih gozdnih gob
60 gr posušenih gob
125 gr šampinjonov
50 gr surovega masla
750 ml brusnične omake

Priprava recepta

Pripravimo kvašo, meso preslaninimo in ga položimo v skledo in ga
Prelijemo s kvašo, do polovice. V pokriti posodi ga za dva dni postavimo
v hladilni, večkrat ga obrnemo.
Pečico segrejemo na 200 stopinj celzija, meao odcedimo in osušimo, kvašo precedimo in shranimo. Mast in olje segrejemo v pekaču, položimo vanj meso in prelijemo z vročo maščobo. Prelijemo 250 ml kvaše in polovico osnove. Meso damo peči, pogosto polivamo in po potrebi zalivamo s kvašo. Pečeno meso vzamemo iz pekača. Maščobo odlijemo iz pekača in pokuhamo sok od pečenke do glace. Prelijemo zgoščeno kvašo in preostalo osnovo in kuhamo naprej. Vanjo zamešamo kislo smetano in omako začinimo po okusu, potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Gobe prepražimo v surovem maslu, začinimo in naložimo na pladenj k mesu. Smetano in brusnično omako ponudimo posebej.

Oglejte si tudi
Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Jedi iz divjačine

Srnin hrbet z brstičnim ohrovtom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top