Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Dekadentna čokoladna torta

Torte
Čokolada

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

za torto:
2.5 dl vode
10 dag jedilne čokolade
100 g masla
1 žlička vanilijevega ekstrakta
30 dag sladkorja
30 dag mehke bele moke
2 jajci
1 žlička jedilne sode
1 dl kisle smetane
1 žlička pecilnega praška

za preliv:
5 dag masla
20 dag jedilne čokolade
15 dag sladkorja v prahu
6 žlic sladke smetane
1 žlička vanilijevega ekstrakta
8 kandiranih vrtnic (neobvezni okras)

Priprava recepta

Pečico ogrejemo na 180C. 25-centimeterski pekač za torte premažemo z maslom in posujemo z moko. Ločimo beljake in rumenjake.
Vodo zavremo in prelijemo čokolado ter maslo. Počakamo, da se čokolada stopi ter vmešamo vanilijo, sladkor ter jajčne rumenjake enega za drugim. Kislo smetano zmešamo z jedilno sodo in vmešamo v čokoladno zmes. Moko presejemo, zmešamo s pecilnim praškom ter po žlicah vmešamo v čokoladno mešanico.
Beljake stepemo v trd sneg. Približno četrtino snega dobro zmešamo s čokoladno maso, potem zmehčano maso previdno zmešamo s preostalim snegom. Testo stresemo v pekač in ga na srednji mreži pečemo 40 – 50 minut. Predno modul odpremo, naj se 10 minut hladi.
Torto lahko premažemo s prelivom šele ko se ohladiti na sobno temperaturo.
Preliv pripravimo tako, da vse sestavine zmešamo v primerni ponvi in na blagem ognju segrevamo, da se prične kaditi (zavreti ne sme). Preliv nekoliko ohladimo in premažemo torto.

Nasvet

Za poudarjeno dekadenco jo okrasimo s kandiranimi vrtnicami.

Oglejte si sorodne recepte
Čokoladni kornet z kapuchinom Čokoladni fondant
Čokoladni kornet z kapuchinom čokoladni souffle
Čokoladni kornet z kapuchinom Čokoladni kornet z kapuchinom
Čokoladni kornet z kapuchinom cokoladna torta
Čokoladni kornet z kapuchinom čokoladne kocke
Čokoladni kornet z kapuchinom čarobna torta s pomarančno in čokoladno kremo
Oglejte si tudi
Torte

Kavne tortice

Torte

Malinova sladoledna torta s poljubčki

Torte

Torta s stracciatello, z jajčnim likerjem in marmelado

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top