Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Čufti v paradižnikovi omaki

Jedi iz govedine, Mesne jedi

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

80 dag mletega mesa (pol svinjskega, pol govejega), 10 dag riža, 10 dag čebule, 1 dag česna, 2 kom jajc, 0,5 dcl belega olja, 10 dag kruha, 1 dag nasekljanega peteršilja, 1 dag soli, 1 dag popra, 0,05 dag majarona, 1 dag vegete, 0,02 dag muškatnega oreščka

Paradižnikova omaka: 6 dag moke, 10 dag paradižnikove mezge, 0,5 dag belega olja, 5 dag sladkorja, 0,03 dcl limoninega soka, 1 dcl kisle smetane, 1,20 l vode ali kostne juhe, 2 dag soli, 1 dag popra, 0,05 dag majarona, 1 dag Vegete, 0,02 dag muškatnega oreščka, 0,5 dag origana

Priprava recepta

Mletemu mesu dodamo drobno sesekljano in prepraženo čebulo ter česen. Dodamo tudi namočen in dobro ožet kruh (ali žemljico) in napol kuhan riž, sesekljan peteršilj, jajca in začimbe. Dobro premešamo in oblikujemo čufte v obliki kroglic –  2 kom. po 6 dag na osebo.

Tako pripravljene čufte kuhamo v paradižnikovi omaki ali pa jih posebej spečemo v pečici in jih na koncu samo prelijemo z že pripravljeno paradižnikovo omako.
K čuftom v paradižnikovi omaki lahko ponudimo pire krompir ali krompir v kosih.

Paradižnikova omaka:
V posodi segrejemo olje, dodamo sladkor in ga karameliziramo (rjavo raztopimo), dodamo moko, premešamo, dodamo paradižnikovo mezgo, ponovno premešamo in takoj zalijemo z  vodo ali kostno juho. Tako pripravljeno omako prevremo, dodamo začimbe, odstavimo z ognja in dodamo omaki še razmešano kislo smetano.

Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top