Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

čokoladno-višnjev kolač z orehi

Torte
Čokolada

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za kolač:<BR>385 g zamrznjenih višenj (ali odcejenih iz kozarca) <BR>približno 2 žlici biskvitnih drobtin (ali belih krušnih drobtin) <BR>100 g nežno grenke čokolade <BR>5 jajc <BR>150 g sladkorja <BR>150 g mehkega masla <BR>200 g mletih orehov<BR><BR>Za okras:<BR>100 g nežno grenke čokolade <BR>12 orehovih jedrc <BR>1 žlico sladkorja v prahu

Priprava recepta

1. Višnje odtalite na cedilu. če uporabljate višnje iz kompota jih stresite na cedilo in temeljito odcedite. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Pekač za torto (premera 26 cm) namastte in ga potresite z biskvitnimi drobtinami.<BR><BR>2. Za testo na kuhinjskem strgalu nastrgajte čokolado. Ločite rumenjake od beljakov. Beljake stepite v čvrst sneg. Med stepanjem jim postopoma dodajajte 50 g sladkorja. Maslo in preostali sladkor dajte v skledo in ga penasto stepite z metlico za sneg ročnega mešalnika. <BR><BR>3. Rumenjake drugega za drugim posamič umešajte v masleno maso. Naslednji rumenjak dodajte šele tedaj, ko ste popolnoma umešali prejšnjega. Zmešajte orehe in čokolado, jih dajte na masleno maso in nežno umešajte. Umešajte tudi sneg iz beljakov.<BR><BR>4. S testom napolnite pekač in po njem enakomerno razporedite višnje. Kolač pecite na srednji rešetki pečice približno 50 minut. V izklopljeni pečici ga pustite počivati še približno 10 minut. Nato ga vzemite iz pečice in ohladite.<BR><BR>5. Za okras v skledo nastrgajte čokolado. Postavite jo nad toplo vodno kopel in jo pri nizki temperaturi stopite. Orehova jedrca do polovice potopite v čokolado, nato pa jih postavite na kolač. Iz pergamentnega papirja naredite majhno vrečko za brizganje. Napolnite jo s preostalo čokolado in jo v tankih trakovih nabrizgajte na torto ali pa čokolado z žlico premažite po torti in potresite s sladkorjem v prahu.

Nasvet

Priprava približno 35 minut, na kos približno 445 kcal, B: 8 g, M: 33g, OH: 28 g.

Oglejte si sorodne recepte
Čokoladni mousse z bučnim oljem
čokoladne kocke
Biskvitna solza z bavarsko kremo in čokoladno jagodo na karamelnem
čokoladni srčki
MANDLJEVI TOLARJI S čOKOLADNIM SLADOLEDOM
Beli čokoladni mousse z lešniki
Oglejte si tudi
Torte

Kavne tortice

Torte

Malinova sladoledna torta s poljubčki

Torte

Torta s stracciatello, z jajčnim likerjem in marmelado

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top