čokoladni kolač s hruškami in smetano
Priprava recepta
1. Namastite štirikoten dolg pekač (30 krat 11 cm) in ga posujte z drobtinami. Pečico segrejte na 180 (ventilatorsko na 160) stopinj. Maslo, sladkor in vanilin sladkor mešajte tako dolgo, dokler ne nastane krema in se sladkor popolnoma stopi. Eno za drugim primešajte jajca. Zmešajte moko, pecilni prašek in kakav, mešanico skupaj z mlekom primešajte masleni zmesi in vse skupaj dobro premešajte.<BR><BR>2. Testo dajte v model, ga pogladite in pecite v pečici približno 45 minut. Po koncu peke ga vzemite iz pečice in ga ohladite v modelu. Ko se ohladi, ga prevrnite na kuhinjsko rešetko, ga nato obrnite in po zgornji površini po dolgem zarežite zarezo v obliki črke V. Ta kos nato izrežite in ga na deski zrežite na majhne kocke. Kolač položite na podolgovat krožnik za torte. <BR><BR>3. Polovice hrušk dobro odcedite. Z izbočeno stranjo navzdol jih položite v kotanjico po sredini kolača. čvrsto stepite smetano in ji medtem počasi vsipajte sladkor in utrjevalec smetane. Na koncu ji dodajte kocke kolača in jih previdno primešajte. Smetano porazdelite po hruškah in jo lahno zaobljeno navzgor pogladite. Kolač postavite na hladno.<BR><BR>4. čokoladno glazuro raztopite po navodilih z embalaže in jo dajte v vrečko. Odrežite vogal vrečke in po kolaču nabrizgajte mrežo tankih črt. Preden postrežete, še enkrat postavite na hladno.
Nasvet
Priprava približno 40 minut, na kos približno 380 kcal, B: 6 g, M: 20 g, OH: 44 g.