Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

čokoladni kolač s hruškami in smetano

Torte
Čokolada

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

<STRONG>Za umešano testo</STRONG>: <BR>20 g belih drobtin za model <BR>175 g masla <BR>175 g sladkorja <BR>2 zavitka vanilin sladkorja <BR>4 jajca <BR>350 g moke <BR>3 zvrhane žličke pecilnega praška <BR>1 žlico kakava v prahu <BR>50 ml mleka<BR><BR><STRONG>Za hruškovo smetano in okrasitev</STRONG>: <BR>1 pločevinko hruškovih polovic (teža po odceditvi 480 g) <BR>300 ml smetane <BR>1 žlico sladkorja <BR>1 in pol zavitka utrjevalca smetane <BR>50 g čokoladne glazure

Priprava recepta

1. Namastite štirikoten dolg pekač (30 krat 11 cm) in ga posujte z drobtinami. Pečico segrejte na 180 (ventilatorsko na 160) stopinj. Maslo, sladkor in vanilin sladkor mešajte tako dolgo, dokler ne nastane krema in se sladkor popolnoma stopi. Eno za drugim primešajte jajca. Zmešajte moko, pecilni prašek in kakav, mešanico skupaj z mlekom primešajte masleni zmesi in vse skupaj dobro premešajte.<BR><BR>2. Testo dajte v model, ga pogladite in pecite v pečici približno 45 minut. Po koncu peke ga vzemite iz pečice in ga ohladite v modelu. Ko se ohladi, ga prevrnite na kuhinjsko rešetko, ga nato obrnite in po zgornji površini po dolgem zarežite zarezo v obliki črke V. Ta kos nato izrežite in ga na deski zrežite na majhne kocke. Kolač položite na podolgovat krožnik za torte. <BR><BR>3. Polovice hrušk dobro odcedite. Z izbočeno stranjo navzdol jih položite v kotanjico po sredini kolača. čvrsto stepite smetano in ji medtem počasi vsipajte sladkor in utrjevalec smetane. Na koncu ji dodajte kocke kolača in jih previdno primešajte. Smetano porazdelite po hruškah in jo lahno zaobljeno navzgor pogladite. Kolač postavite na hladno.<BR><BR>4. čokoladno glazuro raztopite po navodilih z embalaže in jo dajte v vrečko. Odrežite vogal vrečke in po kolaču nabrizgajte mrežo tankih črt. Preden postrežete, še enkrat postavite na hladno.

Nasvet

Priprava približno 40 minut, na kos približno 380 kcal, B: 6 g, M: 20 g, OH: 44 g.

Oglejte si sorodne recepte
Biskvitna solza z bavarsko kremo in čokoladno jagodo na karamelnem
čokoladni liker
Brizgani čokoladni piškoti
čokoladne kocke
čokoladni srčki
čokoladni drobir z orehi in rozinami
Oglejte si tudi
Torte

Kavne tortice

Torte

Malinova sladoledna torta s poljubčki

Torte

Torta s stracciatello, z jajčnim likerjem in marmelado

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top