Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

čokoladni hrbet

Torte
Čokolada

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

6 jajc
14 dag masla
15 dag sladkorja
20 dag jedilne čokolade (v prahu ali v kosih)
5 dag moke
5 dag zmletih mandeljnov
5 dag piškotnih drobtin
(piškote zmeljemo skupaj z mandeljni)
margarina in bele drobtine za pekač

Priprava recepta

pečico ogrejemo na 200C. Podolgovat pekač premažemo z margarino in potresemo z drobtinami. Jajca ločimo na rumenjake in beljake.
Maslo razmehčamo, mu dodamo 5 dag sladkorja in penasto vmešamo; potem v maslo zamešamo 10 dag čokolade (če uporabljamo čokolado v kosih,jo moramo najprej nad paro raztopiti). Nato počasi vmešamo rumenjake.
Iz beljakov stepemo trd sneg in vanj vmešamo preostali sladkor. V sneg previdno zamešamo masleno zmes, moko, piškotne drobtine in zmlete mandeljne. Maso porazdelimo v pekač in ga postavimo na spodnjo mrežo v pečici. Hrbet pečemo 55 minut.
Pečen hrbet odstranimo iz pečice in takoj zvrnemo na krožnik. Nad paro raztopimo ostalo čokolado in kolač premažemo.
čokoladni hrbet ponudimo s stepeno sladko smetano.

Oglejte si sorodne recepte
Kavno čokoladni mousse z mariniranimi oranžami
Dekadentna čokoladna torta
Riževa krema z belo čokolado
čokoladna pena (mousse )
Kolač s čokolado in višnjami
čokoladni tartufi
Oglejte si tudi
Torte

Kavne tortice

Torte

Malinova sladoledna torta s poljubčki

Torte

Torta s stracciatello, z jajčnim likerjem in marmelado

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top