Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

čokoladna pita

Torte
Čokolada

Loading...

Sestavine

Za testo:
15 dag moke,
7,5 dag sladkorja v prahu,
7,5 dag masla, 
2 rumenjaka,
sol.
Za nadev:
10 dag čokolade v prahu,
žlica kakava,
7,5 dag masla,
3 jajca,
3 dag sladkorja v prahu

Priprava recepta

Testo:
Vse sestavine za testo zmešajte v testo razen jajc. Najprej mešajte z vilico in kasneje z roko, da dobite drobtine. Hitro umešajte jajca in zamesite v testo. Oblikujte kroglo in jo postavite v hladilnik za 1 uro. Razvaljajte testo in ga dajte v okrogli pekač robovi naj bodo malo višji. Dno nabodite z vilico. Pokrijte z alu folijo in zapognite za rob. Pecite 15 do 29 minut na 150 °C.

Nadev: 
Na pari stopite čokolado. Odstavite iz pare in dodajte maslo. Pustite nekaj časa, da se malo ohladi nato pa vmešajte en po en rumenjak. Iz beljakov stepite trd sneg in ga na rahlo umšajte čokoladi. Dobljeno zmes vlijte v prej pečeno testo, ter postavite v hladilnik za dve uri, da se strdi. Dekorirajte s stepeno sladko smetano.  

Oglejte si sorodne recepte
Beli čokoladni fondant Kavno čokoladni mousse z mariniranimi oranžami
Beli čokoladni fondant Beli čokoladni fondant
Beli čokoladni fondant cokoladna torta
Beli čokoladni fondant Riževa krema z belo čokolado
Beli čokoladni fondant čokoladna pena (mousse )
Beli čokoladni fondant čokoladni drobir z orehi in rozinami
Oglejte si tudi
Torte

Kavne tortice

Torte

Malinova sladoledna torta s poljubčki

Torte

Torta s stracciatello, z jajčnim likerjem in marmelado

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top