Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Chilli con carne

Enolončnice
Chilli con carne

Čas priprave: 60 min

Težavnost: 7

Število oseb: 4

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 25 dag fižola Pinto ali Kidney
  • voda po potrebi
  • 2 veliki žlici sončničnega olja
  • 75 dag svinjskega pleča - narezanega na 3,5 cm velike kocke
  • 2 srednje veliki čebuli - sesekljani
  • 2 čilija jalapečo - sesekljana
  • 1 velika rdeča paprika - na rezance
  • 1 strok česna - sesekljanega
  • 2 veliki žlici paradižnikove mezge
  • 9 dl mesne juhe (goveje)
  • 10 dag jedilne čokolade-nalomljene
  • 1 velika žlica koruzne moke
  • 1 velika žlica svežega koriandra - sesekljanega
  • morska sol, poper

Priprava recepta

Prebran, opran in čez noč namočen fižol pristavimo, kuhamo 10 minut, odlijemo vodo, dobro speremo in ponovno pristavimo ter kuhamo do mehkega. Medtem na olju prepražimo meso, katerega smo povaljali v moki, do rjave barve, dodamo čebulo, pražimo, da čebula zastekleni, dodamo česen, papriko, čilije in paradižnikovo mezgo, zalijemo z juho, dodamo nalomljeno čokolado in kuhamo, dokler ni meso mehko. Nato dodamo kuhan fižol, po potrebi dolijemo fižolovko, solimo in popramo po okusu. Serviramo v globoki porcelanasti ali glineni posodi in potresemo s koriandrom.

Oglejte si tudi
Enolončnice, Mesne jedi

Quo’ fen tan’ ali Vietnamski bograč

Španska enolončnica s piščancem
Enolončnice, Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Španska enolončnica s piščancem

Enolončnice

Jota

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top