češnjevo-smetanova torta v hrustljavem plaščku
Priprava recepta
1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Za biskvit penasto stepite jajca, 3 žlice vode, sladkor in vanilin sladkor. Zmešajte moko, jedilni škrob in pecilni prašek, mešanico presejte v jajčno peno in premešajte. Maso pretresite v tortni model premera 26 cm, ki ste ga obložili s papirjem za peko, in pecite približno 25 minut.
2. Biskvit vzemite iz pečice, prevrnite, odstranite papir in ohladite. Zgornjo plast ravno odrežite in biskvit enkrat prerežite. Spodnjo plast premažite z marmelado. Preložite jo na pladenj za torte in objemite s tortnim obročem.
3. Za kremo namočite želatino. češnje operite, očistite in jim odstranite koščice. Segrejte sladkor, češnjev in limetin sok. Želatino ožmite in raztopite v soku. Umešajte jogurt. čvrsto stepite smetano in jo umešajte. Umešajte še razkoščičene češnje.
4. Na spodnjo plast torte razporedite nekaj več kot tretjino kreme in jo razmažite tako, da je plast ob robu nekoliko debelejša. Nanjo položite zgornjo plast biskvita, stran, namazano z marmelado, položite navzdol. Premažite jo s preostalo kremo. tako da bo torta zgoraj ravna. Postavite jo v hladilnik, da se strdi. Odstranite tortni obroč.
5. češnje operite, osušite in jim odstranite koščice. Smetano in utrjevalec trdno stepite, nekaj jo dajte v vrečko za brizganje z zvezdnim nastavkom, preostalo pa premažite po obodu. Obod in zgornjo plast torte posujte s krokantom, nekaj ga prihranite. Na torto nabrizgajte rozete. Potresite jih s preostalim krokantom in okrasite s češnjami.
Nasvet
Priprava približno 45 minut, na kos približno 320 kcal, B: 5 g, M: 16 g, OH: 39 g.