čarobna torta s pomarančno in čokoladno kremo
Priprava recepta
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Jajci, 2 žlici vroče vode, sladkor in vanilin sladkor penasto zmešajte. Zmešajte pecilni prašek in moko in ju presejte v jajčno maso. Dodajte mandlje in čokolado ter vse skupaj premešajte. Z maso napolnite pekač za torte premera 26 cm, ki ste ga obložili s peki papirjem, in biskvit pecite približno 25 minut.
Za pomarančno kremo namočite 3 liste želatine. Zmešajte pomarančno lupino, sok in sladkor, nekoliko segrejte in raztopite želatino. Tekočino postavite v hladilnik.
Za čokoladno kremo nad vodno kopeljo stopite čokolado in jo ohladite.
Ko se pomarančni sok začne strjevati, trdno stepite smetano in je 2/3 umešajte v sok.
Biskvit prerežite in spodnji del objemite s tortnim obročem. Z 2/3 pomarančne kreme premažite spodnji del. Namočite preostalo želatino, jo stopite in umešajte v preostalo smetano. Umešajte ohlajeno tekočo čokolado in z 2/3 čokoladne smetane napolnite vrečko za brizganje z nastavkom za pecivo. V pomarančno smetano neenakomerno nabrizgajte rozete.
Prekrijte z zgornjim biskvitom in premažite s preostalo pomarančno smetano. S preostalo čokoladno smetano nabrizgajte rozete. Torto za približno 2 uri postavite v hladilnik.
Odstranite tortni obroč. Za dekoracijo trdno stepite smetano in z njo premažite rob torte. Pritisnite še čokoladne ostružke. Po želji jo okrasite s kandiranimi pomarančnimi rezinami.
Priprava: približno 60 minut,
peka približno 25 minut,
hlajenje: približno 2 uri.
Na kos približno 330 kcal,
B: 5 g, M: 25 g, OH: 22 g.
Vir: Lisa-čarovnija okusa Oktober