Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Čajota – južnoameriška bučka

Glavne jedi
Bučke

Loading...

Sestavine

1 kom srednje velike čajote, sol, poper, drobtine, jajca, moka, slanina, čebula, (kaj potrebujemo je čisto odvisno kakšne bučke bomo naredili).

Priprava recepta

Če jih bomo pekli na žaru jih samo solimo ter popramo. Lahko jih tudi podušimo in sicer drobno sesekljano čebulo pražimo na olju dodamo slanino in čajote(najboljše je če jih naribamo bolj na grobo) podušimo, solimo, popramo in smo gotovi. Za ovcrte pa bučke povaljamo v moko, jajca ter drobtine nakar jih damo v vroče olje in ocvremo.

Nasvet

Čajota je ena izmed vrst južnoameriških bučk je izredno dobra. Ima pa eno pomanjkljivost in sicer ima lupino obdano z iglicami zato jo moramo olupit. Te iglice najlažje olupimo če v vrh bučke zapičimo vilice in jo nato z nožem olupimo. Nato jih poljubno narežemo seveda odvisno kaj bomo pripravljali(lahko jih dušimo enako kot navadne buče; pečemo jih lahko na žaru ali jih ocvremo dunajsko ali pariško). So pa užitne tudi surove, imajo rahel okus kot surova repa. Veliko užitkov pri pravi teh čudovitih bučk.

Oglejte si sorodne recepte
Bučkin carpaccio Sladko kisle bučke
Bučkin carpaccio Svinjsko meso z bučkami in koruzo
Široki rezanci s škampi in bučkami Široki rezanci s škampi in bučkami
Nadevane gratinirane bučke ali melancani Nadevane gratinirane bučke ali melancani
Bučkin carpaccio Bučkin carpaccio
Bučkin carpaccio Krompirjeva nabodala z bučkami
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ajdov praženec
Priloge k glavnim jedem

Ajdov praženec

Ajdovi struklji
Priloge k glavnim jedem

Ajdovi štruklji s polento

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top