Čajota – južnoameriška bučka


Priprava recepta
Če jih bomo pekli na žaru jih samo solimo ter popramo. Lahko jih tudi podušimo in sicer drobno sesekljano čebulo pražimo na olju dodamo slanino in čajote(najboljše je če jih naribamo bolj na grobo) podušimo, solimo, popramo in smo gotovi. Za ovcrte pa bučke povaljamo v moko, jajca ter drobtine nakar jih damo v vroče olje in ocvremo.
Nasvet
Čajota je ena izmed vrst južnoameriških bučk je izredno dobra. Ima pa eno pomanjkljivost in sicer ima lupino obdano z iglicami zato jo moramo olupit. Te iglice najlažje olupimo če v vrh bučke zapičimo vilice in jo nato z nožem olupimo. Nato jih poljubno narežemo seveda odvisno kaj bomo pripravljali(lahko jih dušimo enako kot navadne buče; pečemo jih lahko na žaru ali jih ocvremo dunajsko ali pariško). So pa užitne tudi surove, imajo rahel okus kot surova repa. Veliko užitkov pri pravi teh čudovitih bučk.