Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Burikitas z mesnim nadevom

Tople porcijske predjedi

Čas priprave: 45 min

Težavnost: 5

Število oseb: 2

Burikitas Listnato testo Mleto meso

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 50 dag listnatega testa
  • 30 dag mlete govedine
  • 2 majhna olupljena paradižnika
  • 1 čebula
  • 1 majhna zelena paprika
  • 1/2 žličke mlete kumine
  • 1/4 žličke čilija ali ostre paprike
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol in poper po okusu

Priprava recepta

Listnato testo razvaljamo na debelino noža in iz njega izrežemo kroge s premerom 10 – 15 cm. Na sredino kroga položimo žličko nadeva, rob premažemo s stepenim jajcem in testo zapognemo čez zadev. Po robu spoj še utrdimo tako, da ga stisnemo z vilicami.

Zavitke zložimo na pomaščen pekač in jih premažemo s stepenim jajcem. Preden jih damo v pečico, naj počivajo 10 minut (to velja kot splošno pravilo za vse jedi iz listnatega testa).
Pečico ogrejemo na 190C. Burikitas pečemo na srednji mreži 10 – 15 minut, da se zlato zapečejo.

Ponudimo jih s kislo smetano, kot predjed ali prigrizek.

NADEV

Paradižnika, čebulo in papriko drobno sesekljamo. Vse naenkrat dodamo na segreto olivno olje in dušimo, da se čebula zmehča. Vmešamo mleto govedino in kuhamo, da meso potemni. Dodamo čili, kumino, osolimo in popopramo ter kuhamo še 10 minut, da se nadev nekoliko posuši.

Preden začnemo polniti listnato testo, se mora nadev ohladiti.

Oglejte si sorodne recepte
Krompirjeva musaka Krompirjeva musaka
Grška Baklava - Priljubljena grška sladica Riž z gobami
Zavitek s šunko Zavitek s šunko
Mleta mrežna pečenka Mleta mrežna pečenka
Grška Baklava - Priljubljena grška sladica Mleta pecenka s smetanovo omako
Grška Baklava - Priljubljena grška sladica Grška Baklava - Priljubljena grška sladica
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ješprenova rižota z lisičkami
Tople porcijske predjedi

Ješprenova rižota z lisičkami

Musaka iz jajčevcev
Tople porcijske predjedi

Musaka iz jajčevcev

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top