Burikitas z mesnim nadevom

Čas priprave: 45 min
Težavnost: 5
Število oseb: 2






Priprava recepta
Listnato testo razvaljamo na debelino noža in iz njega izrežemo kroge s premerom 10 – 15 cm. Na sredino kroga položimo žličko nadeva, rob premažemo s stepenim jajcem in testo zapognemo čez zadev. Po robu spoj še utrdimo tako, da ga stisnemo z vilicami.
Zavitke zložimo na pomaščen pekač in jih premažemo s stepenim jajcem. Preden jih damo v pečico, naj počivajo 10 minut (to velja kot splošno pravilo za vse jedi iz listnatega testa).
Pečico ogrejemo na 190C. Burikitas pečemo na srednji mreži 10 – 15 minut, da se zlato zapečejo.
Ponudimo jih s kislo smetano, kot predjed ali prigrizek.
NADEV
Paradižnika, čebulo in papriko drobno sesekljamo. Vse naenkrat dodamo na segreto olivno olje in dušimo, da se čebula zmehča. Vmešamo mleto govedino in kuhamo, da meso potemni. Dodamo čili, kumino, osolimo in popopramo ter kuhamo še 10 minut, da se nadev nekoliko posuši.
Preden začnemo polniti listnato testo, se mora nadev ohladiti.