Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Bučkin kipnik

Tople porcijske predjedi
Bučkin kipnik

Čas priprave: 45 min

Težavnost: 6

Število oseb: 2

Bučke Slanina

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 700 g bučk
  • 12 rezin slanine ali pancete
  • 170 g sladke smetane
  • 2 jajci
  • moka, parmezan, limona, olivno olje, surovo maslo
  • sol, poper v zrnu, koriander, groba sol

Priprava recepta

Bučke operemo in naribamo ali pa jih narežemo na julienne. Stresemo jih v cedilo in jih solimo. Pustimo jih stati 30 minut, da spustijo vodo.

Rezine slanine ali pancete položimo v pekač in jih postavimo v vročo pečico, da pordečijo paziti moramo, da ji ne spečemo preveč, ker postanejo trde.

Z rezinami popečene slanine obložimo modele za kipnik. Pekač predhodno obložimo z peki papirjem in nanje postavimo modelčke za kipnike. Vsak modelček obložimo z dvema slaninama.

Odcejene bučke stresemo v posodo in jim dodamo jajci, 2 veliki žlici moke in prav tako 2 žlici parmezana. Nato še sladko smetano solimo in popramo.

Z dobljeno maso nato nadevamo modele in jih postavimo v pečico segreto na 180 C. Pecite jih približno 10 minut.

V posebni posodi za drobljenje ali kakšni drugi, ki nam je bolj pri roki zdrobite pol žlice grobe soli, zrno koriandra in eno naribano limonino lupino. Nato dodajte sok ene limone in 100 g olivnega olja. Dobro zmešamo, da dobimo lepo omako.

Oglejte si sorodne recepte
Bučkini ražnjiči z šampinjoni Bučkini ražnjiči z šampinjoni
Koruzna polenta z bučkami in paradižnikom
Riž z bučkami Riž z bučkami
Jagnječja zarebrnica z rdečim zeljem, bučkami, kremno polento, dimljeno skuto in jurčki
Sipe z bučkami
Krompirjeva nabodala z bučkami
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ješprenova rižota z lisičkami
Tople porcijske predjedi

Ješprenova rižota z lisičkami

Musaka iz jajčevcev
Tople porcijske predjedi

Musaka iz jajčevcev

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top