Bučkin kipnik
Priprava recepta
Bučke operemo in naribamo ali pa jih narežemo na julienne. Stresemo jih v cedilo in jih solimo. Pustimo jih stati 30 minut, da spustijo vodo.
Rezine slanine ali pancete položimo v pekač in jih postavimo v vročo pečico, da pordečijo paziti moramo, da ji ne spečemo preveč, ker postanejo trde.
Z rezinami popečene slanine obložimo modele za kipnik. Pekač predhodno obložimo z peki papirjem in nanje postavimo modelčke za kipnike. Vsak modelček obložimo z dvema slaninama.
Odcejene bučke stresemo v posodo in jim dodamo jajci, 2 veliki žlici moke in prav tako 2 žlici parmezana. Nato še sladko smetano solimo in popramo.
Z dobljeno maso nato nadevamo modele in jih postavimo v pečico segreto na 180 C. Pecite jih približno 10 minut.
V posebni posodi za drobljenje ali kakšni drugi, ki nam je bolj pri roki zdrobite pol žlice grobe soli, zrno koriandra in eno naribano limonino lupino. Nato dodajte sok ene limone in 100 g olivnega olja. Dobro zmešamo, da dobimo lepo omako.