Čas priprave: 90 min
Težavnost: 5
Število oseb: 6

Priprava recepta
Na maščobi toliko prepražimo drobno sesekljano čebulo, da ovene in dodamo na kocke narezano govedino.
Pokrito dušimo in po potrebi zalivamo z malo vode, da se meso do polovice zmehča.
Dodamo meso divjačine in dušimo 20 min, nakar dodamo narezano meso svinjine ter vse začimbe. Solimo, zalijemo z 2 -3 zajemalkami vode in dobro pokrito počasi dušimo na slabem ognju.
Ko je svinjina skoraj zmehčana, naložimo na vrh olupljen in na podolgovate krhlje narezan krompir.
Jedi ne mešamo, dokler ni krompir kuhan. Zalijemo z belim vinom in še prevremo.
Nasvet
Bograč izvira iz Madžarske. Jed se imenuje po loncu, v katerem so jo kuhali. S selitvami je prišla tudi v Prekmurje, kjer je postala tradicionalna jed. Vsako leto prijejajo tekmovanja v kuhanju bograča.