Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Bograč

Enolončnice, Jedi iz divjačine, Jedi iz govedine, Jedi iz svinjine, Mesne jedi
Information |Description=Gulyás, készült a fegyverneki gulyásfesztiválon |Source=Hungarian Wikipedia |Date=Uploaded 2007 |Author=hu:User:Lily15 |other_versions

Čas priprave: 90 min

Težavnost: 5

Število oseb: 6

Govedina

Loading...

Sestavine

  • 50 dkg govedine brez kosti
  • 50 dkg svinjine
  • 25 dkg divjačine
  • 6 srednje debelih čebul
  • 3 stroke česna
  • 10 dkg olja ali masti
  • 2 rdeči papriki
  • žlička paradižnikove mezge
  • lovorjev list, ščep timijana
  • 1 feferon ali več, poper
  • 1 kg olupljenega krompirja
  • 3 - 4 dcl belega vina, sol, piment

Priprava recepta

Na maščobi toliko prepražimo drobno sesekljano čebulo, da ovene in dodamo na kocke narezano govedino.

Pokrito dušimo in po potrebi zalivamo z malo vode, da se meso do polovice zmehča.

Dodamo meso divjačine in dušimo 20 min, nakar dodamo narezano meso svinjine ter vse začimbe. Solimo, zalijemo z 2 -3 zajemalkami vode in dobro pokrito počasi dušimo na slabem ognju.

Ko je svinjina skoraj zmehčana, naložimo na vrh olupljen in na podolgovate krhlje narezan krompir.

Jedi ne mešamo, dokler ni krompir kuhan. Zalijemo z belim vinom in še prevremo.

Nasvet

Bograč izvira iz Madžarske. Jed se imenuje po loncu, v katerem so jo kuhali. S selitvami je prišla tudi v Prekmurje, kjer je postala tradicionalna jed. Vsako leto prijejajo tekmovanja v kuhanju bograča.

Oglejte si sorodne recepte
Ohrovtove sarmice z govejim jezikom
Goveji zvitki z jajčnim nadevom
Goveja zarebrnica po florentinsko
Meščanska govedina
Govedina z zelenjavo
Govedina v solati
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top