Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Bananin riž z piščančjimi jetri

Mesne jedi, Tople porcijske predjedi
Bananin riž z piščančjimi jetri

Čas priprave: 40 min

Težavnost: 7

Število oseb: 6

Arašidi Banana Jetrca Piščanec Riž

Loading...

Sestavine

  • 400 g piščančjih jetrc
  • 2 kisli jabolki
  • 3 JŽ bio sončnično olje
  • 1 JŽ masla
  • 1 čŽ bio sladke paprike v prahu
  • 2 čŽ bio currya v prahu
  • 1 čŽ limoninega soka
  • 250 g bio jasminov riž
  • 50 g prepraženih arašidov
  • 4 skodelice bio zelenjavne juhe
  • 2 mali banani
  • lovorjev list, sol

Priprava recepta

Zelenjavno juho z lovorjevim listom zavremo. Dodamo riž, premešamo, pustimo da zakuha, pokrijemo in pustimo pri majhni temperaturi 15-20 minut povret.

Jetrca narežemo na kose, jabolka na četrtinke, odstranimo semena in nato narežemo na rezine. Jetrca in jabolka enakomerno nabodemo na 4 palčke.

V vročem olju pri srednji temperaturi z večkratnim obračanjem ca 4 minute pečemo. Cury in papriko pomešamo, nekaj od tega potresemo preko nabodala, in še kratko naprej pečemo.

Nabodala posolimo in jih damo na krožnik, da ostanejo topla. Maslo raztopimo v ostanku olja od pečenja, ter v tem popečemo rezine banan in arašidov.

Dodamo ostanek začimbne zelenjave in riž. Začinimo z limoninim sokom. Jatra serviramo na riž.

Oglejte si sorodne recepte
Piščanec Nadevana piščančja prsi
Piščanec Piščančji curry z mandljevim rižem
Piščanec Riž z Žafranom
Piščanec Piščančji medaljoni z koriandrom in sezamom na basmati rižu
Piščanec Princeskino piščančje stegno
Piščanec Piščančje prsi, panirane z lešniki
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top