Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Baba Ghanui

Juhe

Čas priprave: 90 min

Težavnost: 6

Število oseb: 4

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 2 jajčevca (malancana)
  • 2 dl tahini pireja (tahini paste) - tahini je zmlet sezam, pomešan z olivnim oljem; lahko ga kupimo v trgovinah z orientalskimi začimbami ali bio-hrano
  • 2 stroka česna
  • 1 večja šalotka ali majhna rdeča čebula
  • 2 zrela paradižnika
  • 6 žlic sesekljanega peteršilja
  • 4 žlice olivnega olja
  • sok dveh limon
  • sol in poper po okusu

 

 

Priprava recepta

Pečico ogrejemo na 200C. Jajčevce položimo v pekač, polijemo z dvema žlicama olja in pečemo 45 minut. Med peko jih enkrat obrnemo. Ko so pečeni, jajčevce odstranimo iz pečice in počakamo, da se ohladijo.
Medtem zrežemo čebulo ali šalotko na drobne kockice. Paradižnika olupimo in sesekljamo (lahko tudi uporabimo paradižnike iz konzerve).
Hladne jajčevce olupimo in v mešalniku s kovinskimi noži zmiksamo v gladko kremo, skupaj s tahino, česnom in limoninim sokom. Maso prestavimo v servirno posodo ter vmešamo čebulo, paradižnik, sol, poper, preostalo olivno olje in 4 žlice sesekljanega peteršilja. Baba Ghanui v hladilniku dobro ohladimo; predno ga ponudimo, ga še potresemo s preostalim peteršiljem.

Nasvet

Baba Ghanui ponudimo kot predjed, čmezeč, z redkvicami, paprikami, stebelno zeleno in belim kruhom.

Oglejte si tudi
Kolerabina kremna juha s snežno peno
Juhe

Kolerabina kremna juha s snežno peno

Enolončnice, Mesne jedi

Quo’ fen tan’ ali Vietnamski bograč

Španska enolončnica s piščancem
Enolončnice, Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Španska enolončnica s piščancem

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top