Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Avgolemono (grška limonina juha)

Juhe
Limonina juha

Čas priprave: 45 min

Težavnost: 5

Število oseb: 4

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 8 dl goste čiste piščančje ali zelenjavne juhe (najboljša bo juha, ki nam ostane pri pripravi piščančje solate iz naslednjega recepta; pripravimo jo lahko iz praška za consoméali kocke, skuhane v polovici predpisane količine vode)
  • 1 dl dolgozrnatega riža
  • 3 jajčni rumenjaki
  • 1 dl limoninega soka
  • 1 limona, narezana na tanka kolesca (okras)
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja (okras)
  • sol in poper po okusu

Priprava recepta

Piščančjo ali zalenjavno juho zavremo, vsujemo riž, pokrijemo in na blagem ognju kuhamo 25 minut, da se riž zmehča, a ne razkuha.
Medtem zmešamo rumenjake z limoninim sokom.
Juho odstranimo z ognja. Približno 2 dl juhe vmešamo v mešanico rumenjakov in limoninega soka, potem vse skupaj vmešamo v juho. Lonec postavimo na ogenj in juho segrevamo še 3 minute; stalno jo mešamo, saj ne sme več zavreti. Ko se prične kaditi, jo odstranimo z ognja, osolimo in popopramo.

Nasvet

Avgolemono lahko ponudimo vročo, a še boljša bo, če jo pripravimo dan vnaprej in čez noč ohladimo v hladilniku. Na krožnikih jo okrasimo z rezinami limone in peteršiljem.

Oglejte si tudi
Kolerabina kremna juha s snežno peno
Juhe

Kolerabina kremna juha s snežno peno

Enolončnice, Mesne jedi

Quo’ fen tan’ ali Vietnamski bograč

Španska enolončnica s piščancem
Enolončnice, Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Španska enolončnica s piščancem

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top