Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Ananasova torta z jogurtovo smetano

Torte

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za dno iz krhkega testa:
250 g moke
1 rumenjak
1 ščepec soli
60 g sladkorja
1 zavitek vanilin sladkorja
130 g masla
suhe stročnice

Za jogurtovo smetano:
6 listov bele želatine
250 g polnomastnega jogurta
50 g sladkorja
naribano lupino in sok pol neškropljene limone
60 ml ananasovega soka
200 ml smetane
1 pločevinko ananasovega kompota (rezine, 490 g neto) približno 10 zamrznjenih malin
1 zavitek svetlega tortnega preliva
sesekljane pistacije

Priprava recepta

1. Za testo presejte moko na delovno površino in vanjo naredite jamico. V jamico dajte rumenjak, potresite ga s soljo, sladkorjem in vanilin sladkorjem. Na rob razporedite koščke masla in vse skupaj od zunaj proti sredini z rokami pregnetite v gladko testo. Zavijte ga v folijo in za približno 60 minut dajte v hladilnik.
2. Namastite model za torte premera 26 cm. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Na pomokani delovni površini razvaljajte testo, položite ga v model in oblikujte rob. Dno večkrat prebodite z vilicami. Prekrijte ga s papirjem za peko in potresite s stročnicami. Pecite ga od 20 do 25 minut. Testo vzemite iz pečice in ohladite v modelu.
3. Namočite želatino. Zmešajte jogurt, sladkor, limonino lupino in sok. V majhni posodi segrejte ananasov sok, želatino ožemite in raztopite v soku, nato jo počasi umešajte v jogurtovo maso. Za kratek čas jo postavite v hladilnik, da se zgosti. Smetano trdno stepite in umešajte v jogurtovo maso. Premažite jo po tortnem dnu. Torto postavite v hladilnik, da se zgornja plast kreme strdi.
4. Ananas odcedite, pri tem prestrezite 250 ml soka. Sadni delež razporedite po torti. V luknjice položite zamrznjene maline. Tortni preliv zmešajte s sokom in/ali nekoliko vode ter pripravite po navodilu na embalaži. Prelijte ga prek torte in potresite s pistacijami.

Nasvet

Priprava približno 35 minut; na kos: približno 250 kcal; B: 4 g, M: 12 g, OH: 31 g.

Oglejte si tudi
Torte

Kavne tortice

Torte

Malinova sladoledna torta s poljubčki

Torte

Torta s stracciatello, z jajčnim likerjem in marmelado

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top