Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Alpska kremna grahova juha

Goste juhe
Grahova juha

Čas priprave: 120 min

Težavnost: 6

Število oseb: 4

Loading...

Sestavine

  • 240 ml grah
  • 2 zelenjavna kocka
  • olivno olje
  • 1 čebula
  • 2 korenje
  • 1 repa
  • 1 por
  • 2 krompir
  • lovorov list
  • 100 ml mleko
  • sol
  • črni poper

Priprava recepta

Grah, ki ga potrebujemo mora biti posušen in že razpolovljen. Uro in pol ga kuhamo v približno litru in pol vode, v katero smo dali zelenjavni kocki. Medtem segrejemo olivno olje in na njem popražimo na drobno narezano čebulo, korenje, repo, por in krompir. Dušimo pet minut. Dodamo skuhan grah z vso vodo, v kateri se je kuhal, in kuhamo še 20 minut. Juho pretlačimo skozi sito ter jo še enkrat zavremo. če je pregosta, ji lahko dodamo malo vroče vode. Na koncu vmešamo še mleko ali celo smetano ter dodamo sol in poper po okusu. Serviramo toplo in na koncu dodamo popečen kruh ali kakšno drugo zakuho.

Oglejte si tudi
Goste juhe

Kremna juha iz zelene

Goste juhe

Perutninska kremna velute juha juliene

Goste juhe

Juha iz štirih sirov

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top