Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Ajdovi štruklji II

Tople porcijske predjedi

Čas priprave: 45 min

Težavnost: 4

Število oseb: 3

Ajda Ajdovi štruklji Štruklji

Loading...

Sestavine

  • 5 dl vode
  • 50 dag fino mlete ajdove moke
  • malo bele moke, sol
  • NADEV:
  • 40 dag skute
  • 1-2 žlici kisle smetane
  • 1 jajce
  • 5 dag krušnih drobtin
  • 5 dag masla
  • sol

Priprava recepta

Ajdovo moko damo v posodo, jo prelijemo z vrelo slano vodo, dobro premešamo in pustimo, da se ohladi. Medtem pripravimo nadev: zmešamo smetano, skuto, jajca, malo soli in Vegeto. Ohlajeno testo položimo na delovno površino, ki smo jo poprej potresli z belo moko, ga dobro zgnetemo in razdelimo na dva dela; vsak del posebej razvaljamo na približno 0,5 cm debelo.

Testo namažemo z nadevom, ga potresemo z drobtinami (količina drobtin je odvisna od gostote nadeva). Potem testo zvijemo v dva štruklja. Položimo ju na zmočena in dobro ožeta prtiča, ki smo ju potresli z drobtinami. Prtiča s štruklji rahlo zavijemo in ju zavežemo z vrvico.

Kuhamo v slanem kropu približno 30 minut. Kuhane štruklje vzamemo iz vode, jih razvežemo in nekaj časa pustimo. Potem jih narežemo na kose in zabelimo z na presnem maslu praženimi drobtinami. Tako pripravljene ajdove štruklje lahko postrežemo kot samostojno jed s smetano in solato ali pa kot zelo okusno prilogo, npr. z zrezki v gobji omaki, z ragujem iz divjačine in podobno.Presenetljivo dobri so tudi potreseni s sladkorjem.

Oglejte si sorodne recepte
Pehtranovi štruklji Ajdovi štruklji z sirovim nadevom
Pehtranovi štruklji Ajdovi štruklji s skuto
Pehtranovi štruklji Riževi štruklji
Ajdovi žganci
Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci
Pehtranovi štruklji Pehtranovi štruklji
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ješprenova rižota z lisičkami
Tople porcijske predjedi

Ješprenova rižota z lisičkami

Musaka iz jajčevcev
Tople porcijske predjedi

Musaka iz jajčevcev

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top