Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Žlikrof z repkom potočnega raka s šampanjsko omako

Recepti SLO reprezentance

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

10 kom repkov potočnih rakov
Testo: 150g ostre moke, 1 velika jajca, 2 rumenjaka, 1 beljak za mazanje
Nadev: 100g repkov potočnih rakov, 50g šalotke, 100g šampinjonov, 30g masla, sol, poper, timijan, sekljan peteršilj, strok česna
Omaka: 100g Šalotke, 100g šampinjonov, svežih timijan, 40g masla, 2 dcl penina suha, 2 dcl fond ribji, 0,8 dcl sladke smetane, 20g ohlajenega masla

Priprava recepta

Repke olupimo, začinimo ter jih na hitro popečemo na žaru. Umesimo testo, ga zavijemo v PVC folijo ter pustimo počivati 1 uro. Testo razdelimo na manjše kose ter vsakega posebej razvaljamo v trakove (ročno ali s strojčkom za valjanje testenin), v enakomernem razmaku naložimo kupčke nadeva, robove testa namažemo z beljakom, testo enkrat zavijemo, iztisnemo zrak narežemo in robove tesno stisnem, na vrh žlikrofa pa s prstom naredimo jamico. Na šalotki ter maslu prepražimo gobe ter jih dobro začinimo, primešamo na kocke narezane repke in še malo popražimo. Nasekljamo šalotko ter jo na maslu posteklenimo, zalijemo s penino, pokuhamo, zalijemo z ribjim fondom, dodamo rezane šampinjone ter timijan in pokuhamo na polovico, dodamo smetano in še malo pokuhamo. Precedimo skozi gosto cedilo, segrejemo ter z metlico umešamo ohlajeno maslo, solimo ter popramo. Na koncu spenimo še s paličnim mešalnikom.

Nasvet

Predjed pripravljena na deseti mednarodni razstavi gastronomije, kuharske umetnosti in slaščičarskih izdelkov, kateri je potekal v Luksemburgu med 18. in 22. novembrom 2006. V okviru dogodka se je odvijalo tudi svetovno kuharsko tekmovanje Expogast, Za menu je Slovenska kuharska reprezentanca prejela srebrno odličje.

Oglejte si tudi
Recepti SLO reprezentance

Jakobinka na steljici iz kreše in avokada

Recepti SLO reprezentance

Morska žaba v krompirjevem ovoju na grahovem pireju in žafranovi omaki

Recepti SLO reprezentance

Sotirani jurčki

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top