Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Jakobinka na steljici iz kreše in avokada

Recepti SLO reprezentance
Avokado

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

10 kom jakobink (50 g komad), 100g kreše, 50g krebuljice
Solata iz avokada: 2 zrela paradižnika, podolgovata majhna šalotka, ¾ grenivke, 2 zrela avokada, 3 žličke soka limete, 2 žlici sekljane krebuljice, 1 žlica sesekljanega peteršilja, 1 žlička sladkorja, sol, bel poper

Priprava recepta

Paradižnika olupimo, odstranimo semena, narežemo na kocke, dodamo na kocke narezan avokado, grenivko, sekljano šalotko, začinimo ter postavimo na hladno Avokadovo solato naložimo v modelčke, preložimo jih na krožnik, na vrh zložimo krešo ter krebuljico, odstranimo modele ter na solato položimo popečene ter začinjene jakobinke.

Nasvet

Predjed pripravljena na deseti mednarodni razstavi gastronomije, kuharske umetnosti in slaščičarskih izdelkov, kateri je potekal v Luksemburgu med 18. in 22. novembrom 2006. V okviru dogodka se je odvijalo tudi svetovno kuharsko tekmovanje Expogast, Za menu s tremi hodi za 105 ljudi je Slovenska kuharska reprezentanca prejela srebrno odličje.

Oglejte si sorodne recepte
Hladna avokadova juha (Mauricius)
Avokado Avokado z gamberi in zelenimi šparglji
Guacamole - namaz iz avokada
Avokadova juha Jabolka v solati z avokadom
Avokadova juha Avokadova juha
Oglejte si tudi
Recepti SLO reprezentance

Morska žaba v krompirjevem ovoju na grahovem pireju in žafranovi omaki

Recepti SLO reprezentance

Žlikrof z repkom potočnega raka s šampanjsko omako

Recepti SLO reprezentance

Sotirani jurčki

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top