Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Ribja klobasica na sojinem pireju s špinačo

Recepti SLO reprezentance
Špinača

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Postrvji file brez kože 170g Losos file brez kože 100g Garnele očiščene 40g Beljak 15g Smetana sladka 30ml Krebulica 1g Timijan 1g Peteršilj 1g Koper 1g Solni cvet 10g Poper 2g Ovčje črevo 100cm Pire iz soje in špinače: Namočena in kuhana soja 150g Maslo 20g Sladka smetana 50ml Špinača očiščena 90g

Priprava recepta

Očiščene fileje postrvi in lososa narežemo na drobne kocke prav tako garnele. Nekaj lososa in postrvi spiriramo, primešamo beljake in sladko smetano. V to maso primešamo na kocke narezane ribe, garnele in na drobno sekljana zelišča. Premešamo, začinimo s soljo in poprom. Pripravljeno maso nadevamo v ovčje črevo in naredimo majhne klobase, ki jih skuhamo v vodi pod vreliščem cca 15 min. Ali v parno konvekcijski pečici na kuhanju cca 10min na 85ºC. Pred serviranjem jih na hitro opečemo na oljčnem olju. Pire iz soje in špinače: Kuhano sojo zmeljemo. Maslo razpustimo dodamo sojo in smetano.Špinačo skuhamo, drobno sekljamo ter vmešamo v pirirano segreto sojo, solimo in popramo

Nasvet

Predjed pripravljena za ketegorijo postrežba menuja s tremi hodi na SALON CULINAIRE MONDIAL v Baslu 2005. Za menu je Slovenska reprezentanca prejela srebrno medaljo.

Oglejte si sorodne recepte
Špinačni zavitek
Domači Sojin Tofu s špinačo
Makaroni s špinačo in slanino
Špinačne palačinke s paradižniki
Špinačni njoki z lisičkami
Lososove rezine s špinačo
Oglejte si tudi
Recepti SLO reprezentance

Jakobinka na steljici iz kreše in avokada

Recepti SLO reprezentance

Morska žaba v krompirjevem ovoju na grahovem pireju in žafranovi omaki

Recepti SLO reprezentance

Žlikrof z repkom potočnega raka s šampanjsko omako

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top