Ribja klobasica na sojinem pireju s špinačo







Priprava recepta
Očiščene fileje postrvi in lososa narežemo na drobne kocke prav tako garnele. Nekaj lososa in postrvi spiriramo, primešamo beljake in sladko smetano. V to maso primešamo na kocke narezane ribe, garnele in na drobno sekljana zelišča. Premešamo, začinimo s soljo in poprom. Pripravljeno maso nadevamo v ovčje črevo in naredimo majhne klobase, ki jih skuhamo v vodi pod vreliščem cca 15 min. Ali v parno konvekcijski pečici na kuhanju cca 10min na 85ºC. Pred serviranjem jih na hitro opečemo na oljčnem olju. Pire iz soje in špinače: Kuhano sojo zmeljemo. Maslo razpustimo dodamo sojo in smetano.Špinačo skuhamo, drobno sekljamo ter vmešamo v pirirano segreto sojo, solimo in popramo
Nasvet
Predjed pripravljena za ketegorijo postrežba menuja s tremi hodi na SALON CULINAIRE MONDIAL v Baslu 2005. Za menu je Slovenska reprezentanca prejela srebrno medaljo.