Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Pečen file zlatovčice s paradižnikovim konkasejem

Recepti SLO reprezentance

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Postrv file očiščen s kožo 10 kom 80g
Peteršilj 1g
Timijan 1g
Krebuljica 1g
Sol 2g
Oljčno olje 8ml

Paradižnikov konkase:
Paradižnik olupljen in očiščen 100g
Šalotka očiščena 50g
Olivno olje 40ml
Sol 2g
Poper 1g

Priprava recepta

Postrvine fileje začinimo s poprom in solnim cvetom ki smo mu primešali sekljana zeliša. Postrvi, ki smo jih poprej zarezali, prepognemo in opečemo na segretem oljčnem olju, opečene preložimo v pekač in do konca spečemo v razgreti pečici cca 180ºc.

Paradižnikov konkase:
Olupljen in očiščen paradižnik narežemo na kocke. Šalotko drobno sesekljamo in prepražimo na olivnem olju, dodamo paradižnik na hitro sotiramo, solimo, popramo po okusu.

Nasvet

Predjed pripravljena za ketegorijo postrežba menuja s tremi hodi na SALON CULINAIRE MONDIAL v Baslu 2005. Za menu je Slovenska reprezentanca prejela srebrno medaljo.

Oglejte si tudi
Recepti SLO reprezentance

Jakobinka na steljici iz kreše in avokada

Recepti SLO reprezentance

Morska žaba v krompirjevem ovoju na grahovem pireju in žafranovi omaki

Recepti SLO reprezentance

Žlikrof z repkom potočnega raka s šampanjsko omako

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top