Zavojčki zelenjave v plašču iz slanine
Čas priprave: 35 min
Težavnost: 5
Število oseb: 2

Priprava recepta
1. Korenček in kolerabico operite, očistite in olupite. Kumaro oplaknite in ji odrežite konca. Koromač očistite in operite. Vso zelenjavo narežite na dolge paličice.
2. Zelenjavne paličice premažite z gorčico. Rezine slanine po potrebi še razrežite po dolžini na pol. Vzemite vsakič po nekaj paličic zelenjave, jih zložite skupaj in jih ovijte s slanino. Nato jih brez dodane maščobe specite v ponvi v približno 5 minutah. Pri tem jih večkrat obrnite. Vzemite jih iz ponve in postavite na toplo.
3. Za omako iz vinske pene v topli vodni kopeli penasto stepite rumenjake in limonin sok. Med mešanjem postopoma prilivajte vino. Omako začinite s soljo in poprom.
4. Zelenjavne paličice z omako razporedite na krožnike. Po želji okrasite z baziliko. K jedi tekne npr. krompir v oblicah.
Nasvet
Priprava približno 35 minut, na osebo približno 240 kcal, B: 15 g, M: 11 g, OH: 8 g.