Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Zavojčki zelenjave v plašču iz slanine

Tople porcijske predjedi
Zavojčki zelenjave v plašču iz slanine

Čas priprave: 35 min

Težavnost: 5

Število oseb: 2

Slanina

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za zelenjavne paličice:
4 korenčke
1 kolerabico
pol kumare
1 majhen gomolj koromača
2 žlici zrnate gorčice
180 g slanine, narezane na rezine

Za omako iz vinske pene:
4 rumenjake
1 žlico limoninega soka
250 ml belega vina
sol, poper

Priprava recepta

1. Korenček in kolerabico operite, očistite in olupite. Kumaro oplaknite in ji odrežite konca. Koromač očistite in operite. Vso zelenjavo narežite na dolge paličice.
2. Zelenjavne paličice premažite z gorčico. Rezine slanine po potrebi še razrežite po dolžini na pol. Vzemite vsakič po nekaj paličic zelenjave, jih zložite skupaj in jih ovijte s slanino. Nato jih brez dodane maščobe specite v ponvi v približno 5 minutah. Pri tem jih večkrat obrnite. Vzemite jih iz ponve in postavite na toplo.
3. Za omako iz vinske pene v topli vodni kopeli penasto stepite rumenjake in limonin sok. Med mešanjem postopoma prilivajte vino. Omako začinite s soljo in poprom.
4. Zelenjavne paličice z omako razporedite na krožnike. Po želji okrasite z baziliko. K jedi tekne npr. krompir v oblicah.

Nasvet

Priprava približno 35 minut, na osebo približno 240 kcal, B: 15 g, M: 11 g, OH: 8 g.

Oglejte si sorodne recepte
Zapečena cvetača s slanino Zapečena cvetača s slanino
Recept za Pekovski krompir Pekovski krompir
Bučkin kipnik Bučkin kipnik
Roeschti po Bernsko (Berner Roeschti )
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ješprenova rižota z lisičkami
Tople porcijske predjedi

Ješprenova rižota z lisičkami

Musaka iz jajčevcev
Tople porcijske predjedi

Musaka iz jajčevcev

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top