Žabji kraki po prekmursko
Čas priprave: 30 min
Težavnost: 6
Število oseb: 2

Priprava recepta
Žabje krake začinimo in jih na hitro opečemo v vroči ponvi.
Na preostanku maščobe prepražimo sesekljano šalotko, česen, da zadiši in dodamo olupljen na kocke narezan paradižnik ter mlade bučke.
Pripravljeno omako začinimo in v njej na hitro podušimo opečene žabje krake. Por narežemo na tanke rezance in ga v vroči maščobi na hitro hrustljavo ocvremo.
Mlad krompir temeljito operemo s krtačo, pustimo v lupini. Po dolgem ga prepolovimo in z oblikovalcem izdolbemo sredico, da dobimo obliko čolnička. Rahlo ga podrežemo, da čvrsto stoji.
Tako oblikovan krompir skuhamo v slani vodi. Kuhanega začinimo s soljo in poprom. Pripravimo si maso za nadevanje.
Prej izdolben krompir pretlačimo, začinimo s soljo in poprom, dodamo po potrebi stopljeno maslo, smetano, rumenjak in na koncu še na drobne kocke narezano prepraženo slanino.
Maso nabrizgamo v pripravljen čolnič in ga gratiniramo (zapečemo).