Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Žabji kraki po prekmursko

Tople porcijske predjedi
Žabji kraki po prekmursko

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 6

Število oseb: 2

Žabji kraki

Loading...

Sestavine

250 g žabjih krakov,
sol, poper,
limonin sok,
20 g sončničnega olja,
20 g česna,
30 g šalotke,
200 g svežega paradižnika,
150 g bučk,
5 cl belega vina,
drobnjak,
poper,
100 g pora,
olje za cvrtje,

Krompirjev čolniček:
500 g mladih srednje velikih krompirjev,
10 g masla,
5 cl mleka,
žlica smetane,
sol, poper,
muškatov orešček,
20 g slanine,
1 rumenjak.

Priprava recepta

Žabje krake začinimo in jih na hitro opečemo v vroči ponvi.

Na preostanku maščobe prepražimo sesekljano šalotko, česen, da zadiši in dodamo olupljen na kocke narezan paradižnik ter mlade bučke.

Pripravljeno omako začinimo in v njej na hitro podušimo opečene žabje krake. Por narežemo na tanke rezance in ga v vroči maščobi na hitro hrustljavo ocvremo.

Mlad krompir temeljito operemo s krtačo, pustimo v lupini. Po dolgem ga prepolovimo in z oblikovalcem izdolbemo sredico, da dobimo obliko čolnička. Rahlo ga podrežemo, da čvrsto stoji.

Tako oblikovan krompir skuhamo v slani vodi. Kuhanega začinimo s soljo in poprom. Pripravimo si maso za nadevanje.

Prej izdolben krompir pretlačimo, začinimo s soljo in poprom, dodamo po potrebi stopljeno maslo, smetano, rumenjak in na koncu še na drobne kocke narezano prepraženo slanino.

Maso nabrizgamo v pripravljen čolnič in ga gratiniramo (zapečemo).

Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ješprenova rižota z lisičkami
Tople porcijske predjedi

Ješprenova rižota z lisičkami

Musaka iz jajčevcev
Tople porcijske predjedi

Musaka iz jajčevcev

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top