Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Vroče pecivo s porom

Glavne jedi

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

250 g moke,
20 g kvasa,
1 žličko sladkorja,
sol,
150 g mastne, prekajene slanine,
1 žlico oljčnega olja,
2 čebuli,
1 por,
po 1 ščepec muškatnega oreška in kajenskega popra

Priprava recepta

nadrobite kvas. Posujte ga s sladkorjem in soljo ter prilijte 160 ml tople vode. Sestavine pregnetite v gladko, prožno testo. Na pomokani delovni površini ga takoj razvaljajte v velikost pekača. Položite ga v namaščen pekač in vse štiri robove nekoliko dvignite.
2. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Slanino narežite na tanke trakove in jih v segretem oljčnem olju na hitro popecite. Olupite čebuli in ju narežite na kolobarje. Por operite, očistite in prav tako narežite na kolobarje. Skupaj s čebulo ga dodajte k slanini in malo podušite.
3. Mešanico začinite s soljo, poprom, kajenskim poprom in z muškatnim oreškom. Odstavite jo s štedilnika, ohladite in porazdelite po testu. Pecite približno 25 minut, pecivo vzemite iz pečice, ga razrežite na koščke in postrezite.

Nasvet

Priprava: približno 20 minut, kuhanje približno 25 minut. Na osebo približno 380 kcal, B: 14 g, M: 15 g, OH: 48 g na osebo

Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ajdov praženec
Priloge k glavnim jedem

Ajdov praženec

Ajdovi struklji
Priloge k glavnim jedem

Ajdovi štruklji s polento

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top