Špinačne palačinke s paradižniki







Priprava recepta
1. Moko zmešajte z jajci, vodo in jogurtom v gladko testo. Začinite ga s soljo, poprom in z muškatnim oreščkom. česen olupite in na drobno sesekljajte. Surovo maslo segrejte v ponvi in na njem rahlo popecite česen.
2. Špinačo preberite, operite in dobro odcedite. Na drobno jo sesekljajte, dodajte k česnu in na hitro podušite, da pade skupaj. Nato jo pikantno začinite s soljo, poprom in z muškatnim oreščkom. Odstavite jo s štedilnika, ohladite in zamešajte v testo. Maslo segrejte v teflonski ponvi, na njem po porcijah specite palačinke in jih položite na delovno površino.
3. Pečico segrejte na 220 (ventilatorsko na 200 stopinj). Paradižnike operite, očistite in narežite na rezine. Skupaj z naribanim sirom jih enakomerno porazdelite po palačinkah. Te prepognite, jih položite na namaščen pekač in v pečici pecite približno 15 minut.
4. Pečene palačinke vzemite iz pečice, jih po želji okrasite z vejicami svežih zelišč in s paradižnikovimi rožicami ter takoj ponudite.
Nasvet
Priprava: približno 30 minut; na osebo približno 740 kcal; B: 33 g, M: 33 g, OH: 78 g