Skutni žličniki s slivovim kompotom







Priprava recepta
1. Slive operite, razpolovite, jim odstranite koščice in narežite na krhlje. Iz limone iztisnite sok in ga po želji precedite. V kozici zavrite 500 ml vode, ki ste ji dodali limonin sok, cimetovo skorjico, rozine in sladkor. Dodajte narezane slive in jih pri nizki temperaturi pokrite kuhajte približno 10 minut. Nato odstranite cimet.
2. Za skutne žličnike v skledi gladko zmešajte skuto, jajca, jedilni škrob in zdrob. Dodajte še vanilin sladkor in dobro zmešajte.
3. Žličnike zakuhajte v rahlo slano vrelo vodo in jih pri nizki temperaturi kuhajte približno 5 minut. S penovko jih poberite iz vode ter dobro odcedite. Meliso operite. Na krožnike razporedite slivovo omako, na njo naložite žličnike in okrasite z meliso ter s cimetovimi skorjicami. Zraven se prileže tudi vaniljeva omaka.
Nasvet
Priprava: približno 35 minut; približno 430 kcal na košček; B: 33 g, M: 6 g, OH: 57 g.