Skutne palačinke z mandlji
Priprava recepta
1. V večji skledi gladko zmešajte moko, mleko, sol, 40 g sladkorja in jajci in pustite, da zmes počiva približno 20 minut.
2. Pečico segrejte na 225 stopinj (ventilatorsko na 205 stopinj). Skuto odcedite na kuhinjski krpi, jo zdrobit in ji primešajte preostali sladkor, rumenjake, limonino lupinico in vanilin sladkor. Skutno maso nato postavite na hladno.
3. V teflonski ponvi brez dodatka maščobe popražite mandljeve lističe. V drugi ponvi segrejte maslo in eno za drugo specite 4 tanke palačinke. Palačinke nato premažite s skutnim nadevom in zvijte ali pa dvakrat prepognite.
4. Nižji pekač za narastke namastite z maslom in vanj položite nadevane palačinke. Pecite jih na srednji rešetki pečice približno 15 minut. Palačinke nato posujte s prepraženimi mandljevimi lističi in bogato popražite s sladkorjem v prahu.
Nasvet
Priprava približno 30 minut, na osebo približno 455 kcal, B: 27 g, M: 23 g, OH: 35 g.