Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Skutne palačinke z mandlji

Sladice
Skuta

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

70 g moke
150 ml mleka
1 ščepec soli
90 g sladkorja
2 jajci
500 g nemastne skute
3 rumenjake
1 žličko naribane lupinice
neškropljene limone
1 zavitek vanilin sladkorja
20 g mandljevih lističev
40 g masla
4 žlice kisle smetane
50 g sladkorja v prahu

Priprava recepta

1. V večji skledi gladko zmešajte moko, mleko, sol, 40 g sladkorja in jajci in pustite, da zmes počiva približno 20 minut.
2. Pečico segrejte na 225 stopinj (ventilatorsko na 205 stopinj). Skuto odcedite na kuhinjski krpi, jo zdrobit in ji primešajte preostali sladkor, rumenjake, limonino lupinico in vanilin sladkor. Skutno maso nato postavite na hladno.
3. V teflonski ponvi brez dodatka maščobe popražite mandljeve lističe. V drugi ponvi segrejte maslo in eno za drugo specite 4 tanke palačinke. Palačinke nato premažite s skutnim nadevom in zvijte ali pa dvakrat prepognite.
4. Nižji pekač za narastke namastite z maslom in vanj položite nadevane palačinke. Pecite jih na srednji rešetki pečice približno 15 minut. Palačinke nato posujte s prepraženimi mandljevimi lističi in bogato popražite s sladkorjem v prahu.

Nasvet

Priprava približno 30 minut, na osebo približno 455 kcal, B: 27 g, M: 23 g, OH: 35 g.

Oglejte si sorodne recepte
Liptovski sir Ajdovi struklji s skuto
Liptovski sir Skutni žličniki s sadno omako
Liptovski sir Skutni zavitek
Pehtranovi štruklji Pehtranovi štruklji
Liptovski sir Liptovski sir
Liptovski sir Skutni žličniki s slivovim kompotom
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Porcijske sladice

Odličen recept za sajavčke – hitra priprava

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top