Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Robidov in malinov sladoled

Strjenke in zmrzline

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

225 gramov pireja iz robidnic ali malin, dodatno še nekaj jagod za okras
300 gramov jogurta
sok pol limone
50 gramov sladkorja v prahu
15 gramov želatine v prahu
2 beljaka

Priprava recepta

Pireju robidnic ali malin dodamo jogurt in limonin sok. Po okusu sladkamo.
V manjšo posodo stresemo želatino, vanjo vlijemo 4 jedilne žlice hladne vode. Pustimo stati 5 minut. Posodo postavimo v vročo vodo in mešamo, dokler se želatina ne raztopi in se tekočina ne zbistri. Želatino vlijemo v sadje. V posebni posodi stepemo beljake, v sneg, nato jih rahlo vmešamo v pire.
Pokrijemo in postavimo v zamrzovalnik.
Ponudimo s svežimi robidnicami ali malinami.

Oglejte si tudi
Pistacijin praženec iz mikrovalovne
PRO recepti, Porcijske sladice, Sladice, Strjenke in zmrzline

Pistacijin praženec iz mikrovalovne

Strjenke in zmrzline

Vanilijeva krema z oranžnim krokantom

Strjenke in zmrzline

Kavno čokoladni mousse z mariniranimi oranžami

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top