Vanilijeva krema z oranžnim krokantom
Priprava recepta
Za krokant segrevajte v loncu sladkor, da se raztopi in rahlo karamelizira. Vmešajte mandlje in oranžno lupino ter ga stresite na alu folijo, ki ste jo namazali z žlico olja. Razmažite in pustite ohladiti. Želatino namočite v mrzli vodi. Za kremo z metlico penasto stepite v vodno kopeli 50 g sladkorja, sredico vanilije, rumenjake in mleko. V vročo kremo zamešajte ožeto želatino. Posodo pokrijte s prozorno folijo in jo postavite na hladno tako dolgo, da se začne krema strjevati. Medtem trdo stepite posebej sladko smetano in beljaka z 10 g sladkorja. Krokant nalomite in ga v sekljalniku zmeljite. V rahlo ohlajeno kremo zamešajte sladko smetano, krokant in sneg beljakov. S kremo napolnite modelčke, jih prekrijte s prozorno folijo in postavite za vsaj 3 ure v hladilnik. Pred serviranjem z nožem zarežite po notranji strani modelčka, da se krema loči od roba. Na hitro potopite modelčke v vročo vodo in zvrnite kremo na veliki desertni krožnik. Oblijte z aromatiziranim višnjevim prelivom in takoj ponudite. -Aromatiziran višnjev preliv pripravite takole
Soku višnjevega kompota ( višnje uporabite pri pražencu s kislo smetano in lešniki ) dodajte žličko cimeta, 2 zdrobljeni nageljnovi žbivi in 150 g sladkorja ter vse skupaj zavrite. V lončku razmešajte žlico jedilnega škroba z malo mrzle vode in s tem zgostite preliv. Pustite ohladiti.