Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Kavno čokoladni mousse z mariniranimi oranžami

Strjenke in zmrzline
Čokolada

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

100 g polgrenke kuverture,
2 cl močne espresso kave,
1 cl kavnega likerja,
2 sveži jajci,
1 zavitek vanili sladkorja,
40 g sladke smetane,
20 g smetane,
20 g sladkorja,
1 velika oranža,
2 cl oranžnega likerja.

Priprava recepta

Kuverturo raztopite v mikrovalovni pečici ali v vodni kopeli.
Vmešajte espresso in liker. Jajci ločite in rumenjaka z vanili sladkorjem stepajte v vodno kopeli tako dolgo, da dobite gosto kramo. Vmešajte čokolado in dajte posodo na stran. Najprej trdo stepite sladko smetano, nato pa še beljaka s sladkorjem ter vse skupaj vmešajte v čokoladno maso. Posodo prekrijte s prozorno folijo in postavite v hladilnik za najmanj 4 ure. Medtem filetirajte oranžo in krhlje marinirajte z likerjem. Pred serviranjem naložite na vsak krožnik 4 krhlje, iz moussa s pomočjo žlice oblikujte žličnike in na vsak krožnik položite dva žličnika ter takoj ponudite.

Oglejte si sorodne recepte
Biskvitna solza z bavarsko kremo in čokoladno jagodo na karamelnem
Čokoladni fondant
čokoladna pita
Sočni čokoladni rjavčki
Kolač s čokolado in višnjami
čokoladni drobir z orehi in rozinami
Oglejte si tudi
Pistacijin praženec iz mikrovalovne
PRO recepti, Porcijske sladice, Sladice, Strjenke in zmrzline

Pistacijin praženec iz mikrovalovne

Strjenke in zmrzline

Vanilijeva krema z oranžnim krokantom

Sladice, Strjenke in zmrzline

Žele iz rdečega vina

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top