Riž z gobami
Priprava recepta
1. V kozico vlijte malo olja, na katerem prepražite čebulo in na majhne kocke narezan korenček. Nato dodajte riž in ga prepražite nakar zalijte z juho ki ste jo pripravili iz gobjih pecljev, dodajte še narezano šalotko in dušite. Dušenemu rižu na koncu dodajte še malo masla in olivnega olja, da je bolj navlažen. 2. Modelčke namažite z maslom, vanje položite na rezine narezane črne olive, ki ste jih prepražili v olju skupaj s česnom. Obložite robove posode z narezano mečo od paradižnikov, posolite in dodajte timijan. Sredino posode napolnite z rižem in dajte v pečico na temperaturo 180 °C. za tri minute. 3. Pripravite omako: Na maslu prepražite šalotko ter jurčke, nato dodajte fino mleto telečje meso ter dobro prepražite. Zalijete z ostankom od juhe v kateri ste kuhali šampinjone. Dušiite 20 minut, nakar to spustite skozi mikser. Dolijte sok od pomaranče. Pokuhajte še kakšnih 10 minut. Malo omake zlijete na dno krožnika, na sredino krožnika zvrnite ria iz posodic, ki je obdan s šampinjoni, ki ste jih predhodno narezali na drobne rezine.