Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Riž z gobami

Tople porcijske predjedi
Mleto meso Riž

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

300 gr. riža,
50 gr. masla,
500cc. zelenjavne juhe,
400 gr. jurčkov,
120 gr. korenčka,
cebule in peteršilja,
30 gr. timjana,
2 stroka česna,
300 gr. paradižnikov, 100cc. oranžnega soka, 150 gr. telečje mleto meso,
120 gr. šampinjonov,
40 gr. male sladke čebule, 1 list lovorja,
150 gr. naribanega parmezana,
olje, sol, poper, po želji.

Priprava recepta

1. V kozico vlijte malo olja, na katerem prepražite čebulo in na majhne kocke narezan korenček. Nato dodajte riž in ga prepražite nakar zalijte z juho ki ste jo pripravili iz gobjih pecljev, dodajte še narezano šalotko in dušite. Dušenemu rižu na koncu dodajte še malo masla in olivnega olja, da je bolj navlažen.  2. Modelčke namažite z maslom, vanje položite na rezine narezane črne olive, ki ste jih prepražili v olju skupaj s česnom. Obložite robove posode z narezano mečo od paradižnikov, posolite in dodajte timijan. Sredino posode napolnite z rižem in dajte v pečico na temperaturo 180 °C. za tri minute.  3. Pripravite omako: Na maslu prepražite šalotko ter jurčke, nato dodajte fino mleto telečje meso ter dobro prepražite. Zalijete z ostankom od juhe v kateri ste kuhali šampinjone. Dušiite 20 minut, nakar to spustite skozi mikser. Dolijte sok od pomaranče. Pokuhajte še kakšnih 10 minut. Malo omake zlijete na dno krožnika, na sredino krožnika zvrnite ria iz posodic, ki je obdan s šampinjoni, ki ste jih predhodno narezali na drobne rezine.

Oglejte si sorodne recepte
Krompirjeva musaka Krompirjeva musaka
Krompirjeva musaka Riz v solati
Krompirjeva musaka Losos na črnem rižu s kaviarjem
Krompirjeva musaka Rižev narastek s skuto
Krompirjeva musaka Mesna štruca s črnim rižem
Krompirjeva musaka Riž s pimentom
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ješprenova rižota z lisičkami
Tople porcijske predjedi

Ješprenova rižota z lisičkami

Musaka iz jajčevcev
Tople porcijske predjedi

Musaka iz jajčevcev

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top