Rigatoni s stebelno zelenjavo
Priprava recepta
S stebel stebelne zelenjave potegnemo groba vlakna, in konce odrežemo. Nekaj nežnih listov prihranimo. Stebla zelene operemo in zrežemo na tanke kolobarčke. čebulo in česen olupimo in dobro sesekljamo. Potem ju na olju steklasto prepražimo. Dodamo zelenjavo, vse skupaj zalijemo z zelenjavno juho in vinom ter dušimo 10 minut. Testenine skuhamo al dente v slanem kropu, jih ocedimo in na hitro oprhamo z mrzlo vodo. Sezamovo seme v suhi ponvi med nenehnim mešanjem zlato rjavo opražimo. Arrowroot ali jedilni škrob gladko zmešamo s smetano in s tem zgostimo tekočino, nastalo pri dušenju zelenjave. Zelenjavo še nekaj minut rahlo kuhamo, jo posolimo popopramo in stresemo vanjo sezamovo seme. Kuhane testenine zamešamo z zelenjavo. Po okusu ponudimo k jedi sveže nariban parmezan in vino kakšno smo uporabili pri kuhanju.