Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Polnjene čebule (sogardolma )

Glavne jedi

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

1 kg mletega govejega mesa
8 velikih čebul
2 dcl riža
10 dag prekajene slanine
4 žlice olivnega olja
3 stroki česna
2 žlički timijana
1 žlička koprca
2 žlici rdeče paprike
sol in poper po okusu

Priprava recepta

v mleto meso zamešamo sesekljano slanino, dve sesekljani čebuli, dobro opran riž, zdrobljen česen, timijan, koprc, sol, poper in 1 žlico rdeče paprike. Mesna mešanica naj počiva vsaj 20 minut.
Med tem skuhamo preostalih šest čebul. čebule olupimo, jim odrežemo vrh in izdolbemo čmuhoč. V dovolj globoki posodi jih prelijemo z dvema litroma vode, dodamo žlico soli, zavremo in na srednjem ognju pokrite kuhamo 10 minut. Kuhane čebule prestavimo v mrzlo vodo in počakamo, da se nekoliko ohladijo; potem jih ločimo na plasti (to počnemo v vodi, da se ne opečemo, saj so lahko čebule na sredi še močno vroče). Sredice in manjše lupine, ki se jih ne bo dalo napolniti, na drobno sesekljamo.
Dno srednje globoke posode s tesnim pokrovom prelijemo z olivnim oljem in posujemo s sesekljano čebulo. čebulne ovoje napolnimo z mesno mešanico in na tesno zložimo v posodo. Polnjene čebule posujemo z žlico paprike in zalijemo z 2 dcl vode. Posodo pokrijemo, zavremo in na nizkem ognju kuhamo 1 uro. Potem jed odstavimo in pustimo, da se pokrita povsem ohladi. Pred serviranjem pogrejemo.

Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ajdov praženec
Priloge k glavnim jedem

Ajdov praženec

Ajdovi struklji
Priloge k glavnim jedem

Ajdovi štruklji s polento

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top