Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Polnjena pleskavica v zapečeni lepinji s čebulno omako

Jedi iz mletega mesa

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

4 lepinje
400g mletega mesa
sol
poper
sveža čebula
sveža zelena lisnata solata
2 čajni žlički gorčice
2 čajni žlički zelenega popra
1 žlica oste moke
1.5 dcl. vode
10dag, delikatesne slanine
10dag, ribanega sira
1 jajce
sveži peteršilj

Priprava recepta

Lepinje prerežemo in jih položimo na ogreto ploščo da se nam počasi opečejo, posebej v posodi razmešamo mleto meso, sol , poper, peteršilj in jajce, vse to zmešamo v gladko maso, to maso oblikujemo v kroglo katero oblikujemo v pleskavico, na njo položimo delikatesno slanino in sir, preložimo in robove zapremo ter položimo na ploščo in počemo.
v ponvi zlato rumeno opečemo narezano čebulo, jo solomo in popramo ter pomokamo in zalijemo, kuhamo do mehkega.
Ko je meso pečeno ga položimo na lepinjo obložimo s solatnim listom in čebulno omako, položimo zgornjo pleskevico na to vse in serviramo.

Oglejte si tudi
Jedi iz mletega mesa, Mesne jedi

Piščančji polpeti z zelenjavo

Jedi iz mletega mesa

Sarma

Jedi iz mletega mesa

Krokarske sarmice

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top